Fransa’da ırkçılığa karşı eylem

Fransa’da ırkçılığa karşı eylem
NotHaber

Başkent Paris’te Afgan ağırlıklı düzensiz göçmenler, iltica taleplerine yanıt verilmemesini ve polis şiddetini protesto etti.

Demokrasi ve insan hakları konusunda başka ülkelere ders vermeyi en çok seven ülkelerden olan Fransa’da utanç verici bir olay yaşandı. Birçok derneğin öncülüğünde "Dayanışma gecesi" kapsamında düzensiz Göçmenler Paris'in Cumhuriyet Meydanı'na gelerek içinde bulundukları kötü koşullar nedeniyle hükümete tepki gösterdi. Protesto için meydanda kamp kuranların çoğunluğu Afganlar, kadın ve çocuklardan oluşuyor.

PARİS’TE ÇADIR KURMAK YASAK

Afganistan Çocukları Derneği Başkanı ve düzensiz göçmenlere yönelik çalışmalar yapan "Requisitions" kolektifin üyesi Reza Jafari, "Göçmenler Paris'teki durumlarının görünür olması için bu eylemi yaptı. Polis, göçmenlerin Paris'te çadır kurmasını yasakladığı için ancak Paris çevresinde çadır kurabiliyorlar. Bu akşam görünmeyeni görünür hale getirmek istedik" diye konuştu.

BARINACAK HİÇBİR YERLERİ YOK

Göçmenlerin iltica talebinde bulunduklarını ifade eden Jafari, bu insanların temel hakkının barınacak yere sahip olması olduğunu vurgularken "İnsan hakları ülkesinde ailelerin köprülerin altında kalması, polis tarafından her gün şiddete maruz kalması kabul edilemez" yorumunu yaptı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz