Fransa’da facianın eşiğinden dönüldü! Neonaziler...

Fransa’da facianın eşiğinden dönüldü! Neonaziler...

26 yaşındaki bir kişinin evine yapılan baskında 4 bomba ve farklı türde patlayıcı yapımına yarayan malzemeler bulundu. Arkadaşlarına patlayıcı hazırlama videoları izletince tespit edilen şahsın; Nazilerin kullandığı gamalı haç ve benzeri malzemeler taşıdığı da ortaya çıktı.

Hıristiyan terörü de dünyada gititkçe tehdit edici bir hale bürünürken, Fransa’da yeni bir Neonazi saldırısının eşiğinden dönüldü.

KATLİAM HAZIRLIĞI

Colmar polis karakolu, 26 Ağustos'ta Rouffach kentindeki Marcel Rudloff eğitim merkezinde bir öğrencinin arkadaşlarına patlayıcı hazırlama videolarını gösterdiğine dair ihbar aldı. Polis, 26 yaşındaki kişinin evine yaptığı baskında 4 bomba buldu. Bombaların uranyum oksit tozu ve 2 bin 500 bekerel ışını yayan mineral bir taş içerdiği tespit edildi.

İNTERNETTEN ALMIŞ

Bombaları hazırlayan kişi "patlayıcı alet üretme" suçlamasıyla tutuklandı. Polis, tutuklanan kişinin evinde Nazilerin kullandığı gamalı haç ve beyazların üstünlüğünü savunan Klu Klux Klan maskeleri buldu. Tutuklu, bomba yapma malzemelerini internetten aldığını ve boş bir alanda patlatmayı amaçladığını söyledi. Ayrıca tutuklunun, psikiyatrik sorunları olduğu da ileri sürüldü.

YENİ ZELANDA KATLİAMI AKILLARA GELDİ

Bu durum, akıllara 15 Mart 2019’da Yeni Zelanda’nın Christchurch şehrinde neonazi terörist Brenton Tarrant’ın düzenlediği saldırıları getirdi. Cami ve İslam merkezine saldıran terörist, 51 kişiyi öldürmüştü. Fransız polisinin erken davranmaması durumunda benzer bir Hıristiyan terörü örneğinin yaşanmaması işten bile değildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz