Ersin Tatar ABDli senatörün hadsiz sözlerini kınadı

Ersin Tatar ABDli senatörün hadsiz sözlerini kınadı

KKTC Cumhurbaşkanı, “Son Türk askerinin Ada’dan ayrıldığını görmeyi” hedeflediğini açıklayan Bob Menendez’in açıklamalarına cevap verdi. “İçi boş, Kıbrıs’ın gerçeklerinden uzak ve yoksundur. Bu söylemi kınıyoruz” diye konuştu.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan ABD’li senatör Bob Menendez'in hadsiz sözlerine yanıt geldi. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından "III. Makarios Büyük Haç Nişanı" ile ödüllendirilmesi töreninde yaptığı konuşmada Menendez, “Son Türk askerinin Ada’dan ayrıldığını görme” hedefini dillendirmişti. Bu açıklamayı kınadıklarını bildiren Ersin Tatar, "Bu söylemin içi tamamen boştur, dayanaksızdır. Kıbrıs'ın gerçeklerinden uzak ve yoksundur. Dolayısıyla böyle bir söyleme itibar etmemiz mümkün değildir, kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

1960 ÖNCESİNE GERİ DÖNÜLMEYECEK

Menendez'in sözlerinin asla kabul edilemeyeceğini söyleyen Tatar, günün 1 Eylül Dünya Barış Günü olduğunu, Kıbrıs’ta barışın garantörlük haklarına dayanarak Türkiye'nin Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kıbrıs'taki varlığı sayesinde sağlandığını anlattı. Tatar, 1960'lı yıllarda Garanti Antlaşması'na rağmen Kıbrıs’ta neler yaşandığını bütün dünya, Birleşmiş Milletler, İngilizler, ABD'liler ve herkesin bildiğini, herkesin Türklerin katledildiğini bildiğini kaydetti. Tatar, Kıbrıslı Türkleri 1974 ve 1960 öncesine geri götürecek bir adımın asla kabul edilemeyeceğini ifade etti.

RUM SEMPATİSİNİ KIRMAK İÇİN GİDİYOR

Cumhurbaşkanı Tatar, BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Jane Holl Lute'un Ada'ya ziyaretiyle ile ilgili bir soru üzerine, eylülde New York'a gideceklerini, resmi olmayan ikili görüşmeler yapılacağını, kendilerinin ve halkın görüşlerini, Kıbrıs gerçeklerini anlatacaklarını kaydetti. ABD’de Yunan-Rum tezlerine yönelik sempatiyi kırmak için çalışacaklarını ifade etti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz