Ermeniler’e Bakü’den cevap gecikmedi

Ermeniler’e Bakü’den cevap gecikmedi
NotHaber

7 bin 500 askerle tatbikat kararı alan Ermenistan’a misilleme geldi. Azerbaycan ordusu, 10 bin askerle savaşa hazırlık eğitimi yaptı.

Dağlık Karabağ’da Azerbaycan karşısında ağır darbe alan Ermenistan’ın 7 bin 500 kişiyle askeri tatbikat yapma kararı vermesine Bakü’den yanıt gecikmedi. Azerbaycan ordusu, 10 bin asker, 100 tank ve 30 askeri havacılık aracı ile Türkiye’den alınan İHA'lar ile taktiksel tatbikatlara başladı. Organizasyon kapsamında Azerbaycan ordusu harekat-taktik planına göre yoğunlaşma alanlarını işgal etti ve birlikler 2021 yılı savaşa hazırlık eğitimi icra etti.

18 MART’A KADAR DEVAM EDECEK

Tatbikat dağlık ve ormanlık arazilerde gerçekleştirildi. 100 tank ile zırhlı araç, 200 çeşit füze ile top sistemi, 30 uçak ve helikopter ve insansız hava araçları da katıldı. Terörist gruplar ve yasa dışı silahlı çetelerle mücadele eğitimlerinin verildiği tatbikat, 18 Mart'a kadar devam edecek.

29 YILLIK İŞGALE SON VERMİŞLERDİ

Azerbaycan, 2. Karabağ Savaşı ile 29 yıl boyunca Ermenistan işgali altında kalan Dağlık Karabağ bölgesini çok büyük oranda işgalden kurtarmıştı. Türkiye’den alınan SİHA ve İHA’lar, savaş boyunca Ermeni birliklerini imha etmede kilit rol oynamıştı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz