Ermeniler yapılan ateşkese uymuyor

Ermeniler yapılan ateşkese uymuyor
NotHaber

Ermenistan askerlerinin Azerbaycan mevkilerine açtığı ateş sonucu 2 Azerbaycanlı asker yaralandı. Bakü, “Ateşkese rağmen mevzilerimize ateş etmeye devam ediyorlar” açıklamasını yaptı.

Ermenistan’ın Azerbaycan mevzilerine yönelik saldırıları sürüyor... Ermenistan askerlerinin iki ülke sınırının Kelbecer istikametindeki Azerbaycan mevzilerine açtığı ateş sonucu 2 Azerbaycan askeri yaralandı. Ermenistan Savunma Bakanlığı ise yaşanan çatışmalar nedeniyle 3 askerinin öldürüldüğünü, 2 askerinin ise yaralandığını iddia etti.

HAVAN TOPU BİLE KULLANMIŞLAR

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan’ın Ermenistan sınırında Rus tarafınca yerel saatle 10.00'da ateşkes uygulanmasına yönelik çağrıyı kabul ettiğini açıkladı. Ancak Bakanlık “Söz konusu çağrıya rağmen Ermenistan tarafı, ilave tanklar ve 120 milimetrelik havan topları kullanarak durumu kötüleştirmeye ve mevzilerimize ateş etmeye devam ediyor” diyerek Ermeni saldırganlığına dikkat çekti.

ÇATIŞMALAR DİNMEK BİLMİYOR

İki taraf arasındaki çatışmalar, Karabağ Savaşı’nın sonra erdiği geçtiğimiz yılın kasım ayından bu yana tam olarak bitmiş değil. Ermenistan, ülkenin doğu sınırında 26 Mayıs’ta Azerbaycanlı askerlerle meydana gelen çatışmada bir askerin hayatını kaybettiğini öne sürmüştü.

Ermenistan topraklarına geçen Azerbaycanlı askerlerin Ermenistan ordusunun nöbet noktalarına ateş açtığı da öne iddia edilmişti. Erivan, Karabağ savaşı boyunca da sosyal medyada yaymaya çalıştığı yalan haberlerle gündeme gelmişti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz