Ermeniler Karabağ sınırına asker yığıyor!

Ermeniler Karabağ sınırına asker yığıyor!
NotHaber

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermeni askerlerinin Karabağ’a Laçin Koridoru üzerinden sızmaya başladığını açıkladı.

Ermenistan bölgede yeni bir kriz çıkarmaya doğru ilerliyor. Başbakan Nikol Paşinyan ile ordu arasında muhtıra krizi sürerken Bakü’den çok önemli bir açıklama geldi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı “Ermenistan, Karabağ bölgesine gizlice yeniden asker yığmaya başladı” uyarısını yaptı. Ermenistan’ın 10 Kasım 2020 ateşkes anlaşmasını ihlal ederek Karabağ bölgesine büyük olasılıkla rövanş niyetiyle asker göndermeye başladığını duyurdu.

ULUSLARARASI TOPLUMA UYARI

Açıklamada uluslararası topluma seslenen Azerbaycan hükümeti, Ermeni askerlerinin Laçin koridoru üzerinden Azerbaycan toprağı Karabağ’a gizlice nakledilmeye başlandığını belirterek “Ermenistan’ın bu davranışı üçlü anlaşma yanı sıra uluslararası hukuk ve Azerbaycan toprak bütünlüğüne yönelik yeni tehdittir. Uluslararası topluluğu uyarıyoruz” denildi.

TÜRK ASKERİ DE BÖLGEYE GİTMİŞTİ

29 yıl boyunca Ermeni işgali altında kalan Azerbaycan topraklarının kurtarılmasıyla sonuçlanan İkinci Karabağ Savaşı, Rusya’nın girişimiyle ateşkes bildirisi imzalanarak sona ermişti. Bölgede Türk askeri de barış gücü olarak varlık gösteriyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz