“Ermeni askeri öldü” iddiası kriz çıkardı

“Ermeni askeri öldü” iddiası kriz çıkardı
NotHaber

Ermeni kaynaklar, Azerbaycan’ın sınırda bir askerlerini öldürdüğünü öne sürdü. Bölgede gerilim tırmanırken, Bakü’den olaya ilişkin yalanlama geldi.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerginlik dinmiyor. Ermenistan, ülkenin doğu sınırında dün Azerbaycanlı askerlerle meydana gelen çatışmada bir askerin hayatını kaybettiğini duyurdu. Ermenistan topraklarına geçen Azerbaycanlı askerlerin Ermenistan ordusunun nöbet noktalarına ateş açtığı da öne sürülmüştü.

“BİZ YAPMADIK, KAZA OLDU”

Azerbaycan ise tüm bu iddiaları yalanladı. Azerbaycanlı yetkililer “Ermenistan ordusuna ait asker dolu 7 kamyon söz konusu bölgede sınıra yaklaşmaya çalıştı. Aldığımız tedbirler sonucu, Ermeni askerlerinin sınıra doğru hareketi engellendi. Ermeni asker kaza sonucu hayatını kaybetti, bizimle hiçbir ilgisi yok” dedi.

GÜVENİLİRLİKLERİ TARTIŞMALI

Bölgede durumun kontrol altına alındığı, ateşkesin hayata geçirildiği haberleri geliyor. Ermenistan tarafından “Azerbaycan askerleri sınır ihlali yapıyor” iddiaları sıklıkla dillendirilse de, Ermeni tarafının Karabağ Savaşı boyunca yayınladığı asparagas haberler göz önüne alındığında bu açıklamaların gerçekliği tartışma konusu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz