Erdoğan-Biden görüşmesi 14 Haziran’da Brüksel’de

Erdoğan-Biden görüşmesi 14 Haziran’da Brüksel’de
NotHaber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Biden ile ilk yüz yüze görüşmesi NATO Zirvesi kapsamında Belçika’da gerçekleşecek.

Uzun zamandır beklenen Erdoğan-Biden görüşmesi belli oldu... Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın 14 Haziran'daki Nato Zirvesi'ndeki temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Brüksel’de bir araya geleceğini açıkladı. 14 Haziran'daki görüşme, Biden'ın başkanlık koltuğuna gelmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile arasındaki ilk yüz yüze temas olma özelliğini taşıyor.

İLİŞKİLER CANLANDIRILACAK

Biden'ın ABD'nin ittifaklarını yeniden tesis etme, Transatlantik ilişkileri canlandırma ve diğer müttefik ve ortaklarıyla yakın iş birliği içinde olma kapsamında Erdoğan ile bir araya gelmesi bekleniyor.

YUNAN LEHİNE GELİŞİYORDU

Sene başında iktidarı devralan Biden yönetimi, bölgede özellikle Doğu Akdeniz konusu olmak üzere Yunanistan ile Türkiye aleyhine bir konum geliştirmişti. Türkiye sınırı yakınındaki Dedeağaç üssünde ABD askeri varlığı gün geçtikçe artarken, bu durum Yunan kamuoyunda “Türk tehdidine karşı Amerika’yı arkamıza alıyoruz” şeklinde yorumlanıyordu. Tüm bu durum da Türkiye-ABD ilişkilerinin gittikçe soğumasına sebebiyet veriyordu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz