Endonezya'da kızıl sel baskını!

Endonezya'da kızıl sel baskını!
NotHaber

Sanayi atıkları nedeniyle kızıla dönen suyun seviyesi 1 buçuk metreye kadar ulaşırken yaklaşık 5 bin 700 ev su altında kaldı.

Endonezya selle mücadele ediyor... Ülkenin Batı Cava eyaletinin Bekasi bölgesinde dün akşamdan bu yana devam eden şiddetli yağışlara bağlı olarak yaklaşık 5 bin 700 evi su altında kaldığı bildirildi. Yetkililer, bölgede dün akşam patlak veren tropikal yağmurların en az 12 ilçede sele neden olduğunu dile getirdi.

YARDIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Su seviyesinin yer yer 30 santimetre ile 1.5 metreye kadar ulaştığı da aktarıldı. Şu ana kadar sel nedeniyle ölü ve yaralı olmamasının sevinci yaşanırken, arama ve kurtarma ekiplerinin yürüttüğü selzedelere yardım çalışmalarının kesintisiz olarak sürdüğü de ifade edildi.

TEHLİKE HENÜZ GEÇMİŞ DEĞİL

Bununla birlikte başkent Cakarta’nın Doğu ve Güney Cakarta bölgelerinde de şiddetli yağışlar su baskınlarına sebebiyet verdi. Su seviyesinin yüksek olduğu bazı yerleşim alanlardaki halk, güvenli alanlara tahliye edildi. Güney Yarım Küre’de yer alan ve tropikal iklimin hüküm sürdüğü ülkelerden olan Endonezya, aşırı yağışlara bağlı su baskınlarının sıklıkla yaşandığı bir yer olarak dikkatleri üzerine çekiyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz