Elon Musk’a şok! Tesla’ya rekor ceza

Elon Musk’a şok! Tesla’ya rekor ceza

Elon Musk’ın şirketi Tesla, siyahi bir çalışanına iş yerinde ırkçı ayrımcılık uyguladığı gerekçesiyle 137 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi.

Elon Musk’ın elektrikli otomobil üreticisi şirketi Tesla, siyahi bir çalışanının iş yerinde ırkçılığa maruz kaldığı gerekçesiyle tazminat ödemeye mahkum edildi.

ABD’nin California eyaletinde görülen davada jüri heyeti, Tesla’nın fabrikasında asansör operatörü olarak çalışan 53 yaşındaki owen diaz’a ırkçılık yapıldığına karar verdi.

130 MİLYONLUK TAZMİNAT CEZASI

Kararda, 2015-2016 yılları arasında Diaz'ın 9 ay boyunca ırksal olarak düşmanca bir iş ortamına maruz bırakıldığı ve ırkçı tacizleri önlemek için Tesla yönetiminin gerekli adımları atmadığı kaydedildi.

Duruşma sonunda mahkeme, Tesla’nın Owen Diaz’a 6 milyon 900 bin dolar manevi tazminat ve 130 milyon dolar cezai tazminat ödemesine karar verdi.

“ELON MUSK, O FABRİKAYI TEMİZLE”

Bir hafta süren davanın lehine sonuçlanmasından memnun olduğunu belirten Diaz, Elon Musk’a seslenerek; “Bu karar Tesla'nın fabrikasında neler olup bittiğine ışık tutuyor. Elon Musk, bununla sana uyarı yapıldı, o fabrikayı temizle” şeklinde konuştu.

“JÜRİNİN HAKLI OLMADIĞINA İNANIYORUZ”

Karar üzerine bir açıklama yayımlayan Tesla Başkan Yardımcısı Valerie Capers, “Jürinin kararının haklı olmadığına kuvvetle inanıyor olsak da 2015 ve 2016'da mükemmel olmadığımızın da farkındayız. Hâlâ mükemmel değiliz. Ama 5 yıl öncesinden çok yol kat ettik” ifadelerini kullandı.

BU İLK DEĞİL

Mayıs ayında görülen başka bir davada da aynı fabrikada çalışan siyahi Melvin Beryy, iş yerinde ırkçı ayrıma uğradığı gerekçesiyle açtığı davada 1 milyon dolar tazminat hakkı kazanmıştı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz