Dünyayı korkutan açıklama: Ölümcül Kovid-22

Dünyayı korkutan açıklama: Ölümcül Kovid-22
NotHaber

Delta varyantı dünyayı kasıp kavururken İmmünolog Profesör Doktor Sai Reddy yeni ve çok daha ölümcül bir virüse karşı uyardı: Kovid-22.

Koronavirüs dünyanın yakasını bırakmıyor. Dünya genelinde yayılım gösteren ve Delta Varyantına karşı mücadele sürerken  İmmünolog Profesör Doktor Sai Reddy'den çok konuşulacak bir açıklama geldi.

"AŞI ÜRETİCİLERİ HAZIRLANMALI"

İsiçre Federal Teknoloji Enstitüsü'nde görev yapan Reddy, Reddy, 'Kovid-22' olarak adlandırdığı yeni bir varyantın Delta varyantından çok daha ölümcül olabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Reddy, daha güçlü bir varyantın ortaya çıkmasının 'kaçınılmaz' olduğunu iddia ederek, "Söz konusu varyant için şimdiden hazırlanmalıyız. Böyle bir varyant ortaya çıkarsa, bunu mümkün olduğunca erken tespit etmeli ve aşı üreticilerinin aşıyı hızla yeni varyantı kapsayacak şekilde uyarlamasını sağlamalıyız." ifadelerini kullanndı

İNGİLİZLER DE UYARMIŞTI

Reddy'nin bu sözleri geçtiğimiz haftalarda İngiltere'de hükümete danışmanlık yapan bilim insanlarının yaptığı açıklamalarla da paralellik gösteriyor. İngliiz bilim insanları şu an dolaşımda olan Alfa, Beta, Delta ve Gama gibi daha bulaşıcı ve ölümcül varyantların birkaçının birleşmesiyle bir 'süper varyant'ın ortaya çıkabileceğini açıklamıştı

İngiltere’de Acil Durumlar için Bilimsel Danışma Grubu (SAGE) tarafından yayınlanan raporda da yeni bir koronavirüs varyantının yüzde 35'lik ölüm oranına sahip olan MERS kadar ölümcül olabileceği bilgisine yer verilmişti.

SAGE'de görev alan bilim insanları tarafından hazırlanan raporda söz konusu mutasyonun aşılara ve ilaçlara karşı daha dirençli bir yapıda olabileceğinin de altı çizilmişti.

2 YILDIR DÜNYAYI ÇALKALIYOR

İlk olarak 2019'un son günlerinde Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve buradan dünyaya yayılan koronavirüs (Kovid-19) dünya genelinde 200 milyondan fazla insana bulaştı, 4 milyondan fazla kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz