Doğu Akdeniz’de petrol sızıntısı felaketi!

Doğu Akdeniz’de petrol sızıntısı felaketi!
NotHaber

Suriye’nin Banyas kentindeki elektrik santralinden 15 bin tonluk akaryakıt denize karıştı. Özellikle KKTC çok ciddi bir çevre kirliliğiyle karşı karşıya kalırken, Türkiye’den de uzman ekiplerin bölgeye gönderileceğinin açıklanmasıyla adeta seferberlik ilan edildi.

Ağustos ayında sıcak havalar ve orman yangınlarıyla boğuşan Doğu Akdeniz’de şimdi de denizde bir çevre felaketi tehdidi başgösterdi. Suriye kaynaklı Petrol sızıntısı bölgede paniğe neden oldu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersan Saner, Suriye'nin Banyas kentindeki elektrik santralinden 15 bin tonluk akaryakıtın denize karışmasıyla çok ciddi bir çevre kirliliğiyle karşı karşıya kalındığını açıkladı. Başbakan Saner, "Son bilgilere göre, petrol sızıntısının kirliliği Suriye'ye doğru yöneldi" dedi. İran’ın işlettiği belirtilen santrali İsrail’in vurduğu belirtiliyordu.

HEM TEKNİK HEM DE LOJİSTİK DESTEK

Konuyla ilgili hemen gerekli çalışmaları başlattıklarını dile getiren Saner, ilgili bakanlıklar başta olmak üzere Başbakanlık'ta Acil Afet Kriz Komitesinin de gerçekleştirdiği toplantıyla olayı yakından takip ettiklerini söyledi. Saner, KKTC'deki imkanların yanı sıra Türkiye'nin de kendilerine sağladığı hem teknik hem de lojistik destek sayesinde olayı çok daha detaylı incelediklerini kaydetti.

İKİ GEMİ DE CUMA GÜNÜ BÖLGEDE

Amaçlarının karaya yaklaşması durumunda fueloilin önünün kesilmesi olduğunu vurgulayan Saner, ellerindeki bütün imkanları seferber etmeleri nedeniyle Kıbrıs Türk Elektrik Kurumuna ait bariyerlerin de bölgeye sevk edilmek üzere olduğunu belirtti. KKTC'de sahip olmadıkları bir başka imkanın da Türkiye tarafından kendilerine sağlandığını belirten Saner, "Bugün itibarıyla Türkiye Kıyı Emniyetine bağlı 1000 metreküp atık toplama kapasiteli Nene Hatun gemisi ile 400 metreküp atık toplama kapasitesine sahip Seyit Onbaşı gemisi yola çıktı. Cuma günü bölgede olmaları planlanıyor" diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz