Delta varyantı 300 kat fazla yüklü!

Delta varyantı 300 kat fazla yüklü!

Güney Koreli bilim insanları, koronavirüsün Delta varyantının 300 kat daha fazla viral yüke yani daha kolay bulaşabilme özelliğine sahip olduğunu tespit etti. Ayrıca orijinal virüsün semptomlarının da değişmeye başladığı ortaya çıkarıldı.

Dünya yaklaşık iki yıldır Koronavirüs ile yatıp koronavirüs ile kalkıyor. Κüresel çapta 4 milyondan fazla cana mal olan virüs, son dönemde varyantları ile gündemde. Bunlardan en dikkat çekeni ise orijinal virüsten daha hızlı yayıldığı için Dünya Sağlık Örgütü’nün “endişe verici” olarak nitelendirdiği Delta. Son dönemde gündemden düşmeyen Delta Varyantı ile ilgili Güney Koreli bilim insanları çok önemli bir bilgiye ulaştı. İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Ajansı (KDCA), Delta'nın 300 kat daha fazla viral yüke sahip olduğunu belirledi.

ORİJİNAL VİRÜSTEN 2 KAT BULAŞICI

Bilim insanları bunun semptomlarının ilk görüldüğü zamanda ortaya çıktığını ve zaman içinde düşüşe geçtiğini duyurdu. Aynı açıklamaya göre, Delta olan kişideki viral yük dört günde 30 kata ve dokuz günde 10 kata kadar iniyor. 10 gün sonra ise diğer varyantlarda görülen seviyeye geriliyor. Orijinal virüsten 2 kat daha bulaşıcı olduğu belirtilen Delta'nın bulaşıcılığının altında yatan sebeplerden birisinin de bu olduğu düşünülüyor. Zira bilim insanlarına göre, yüksek viral yük daha kolay bulaş anlamına geliyor.

BAŞ AĞRISI EN ÇOK GÖRÜLENİ

Öte yandan İngiltere'nin önde gelen eğitim kurumlarından King's College London'da görev alan bilim insanları, hastalığın “şimdi farklı davrandığının” altını çiziyor. Tat ve koku alamamanın aksine; baş ağrısı, boğaz ağrısı ve burun akıntısının artık en çok bildirilen Kovid-19 semptomları olduğu açıklandı. 40'lı yaşların altındakilerde baş ağrısı (%66), boğaz ağrısı (%53), burun akıntısı (%49) ve ateş (%42), oranında görüldü

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz