DEAŞ’ın eski elebaşı yakalandı

DEAŞ’ın eski elebaşı yakalandı

Dünyaya korku salan terör örgütünün mali sorumlusu ve eski elebaşı Sami Casim yakalandı. Gelişmeyi açıklayan Irak Başbakanı Kazımi, operasyonun nerede ve ne zaman gerçekleştiğine dair detay paylaşmadı. Casim, DEAŞ’ın lideri Bağdadi’nin yardımcılığını da yapmıştı.

Terör örgütü DEAŞ’a güçlü bir darbe vuruldu. DEAŞ'ın mali sorumlusu ve eski elebaşı Bağdadi'nin yardımcısı Sami Casim olarak bilinen kişi yakalandı. Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin ülkede yapılan seçimleri takip ettiği sırada istihbarat biriminin de ülke sınırları dışında en zorlu operasyonlarından birini gerçekleştirdiğini belirtti. Kazımi, operasyona ve yerine ilişkin ise detaylı bilgi vermedi.

5 MİLYON DOLAR ÖDÜL KONMUŞTU

Terör örgütü DEAŞ, Haziran 2014'te Irak'ın Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük vilayetlerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı. 2019'da ABD, Sami Casim Muhammed el-Jaburi de arasında olduğu üç önemli DEAŞ üyesi için 5 milyon dolar ödül koymuştu. Bağdadi, 2019'da Suriye'deki özel bir ABD operasyonu sırasında öldürülmüştü. DEAŞ Bağdadi'nin ölümünü doğrulamış ve yerine Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kuraşi'nin atandığını duyurmuştu.

ABD OPERASYONLARI SÜRDÜRÜR MÜ?

Afganistan’dan çekilme kararı alan ABD, ülkeyi Taliban’ın kontrolüne bırakmıştı. Taliban ile DEAŞ arasındaki gerginlik de dünya kamuoyunu meşgul ediyor. DEAŞ, geçtiğimiz Cuma günü Afganistan’ın Kunduz şehrinde bir Şii camisine Cuma namazı sırasında bombalı saldırı düzenlemişti, bu saldırıda 100’den fazla kişi yaşamını yitirmişti. ABD, DEAŞ ile mücadelede herhangi bir yavaşlama olmayacağının altını sürekli olarak çiziyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz