CNN International muhabiri canlı yayın sırasında Taliban'ın saldırısına uğradı

CNN International muhabiri canlı yayın sırasında Taliban'ın saldırısına uğradı
NotHaber

Taliban’ın ele geçirdiği Kabil’deki son durumu aktaran CNN muhabirinin canlı yayını sırasında militanlar yayın ekibinin etrafını sardı. Silahlarını yayıncının üzerine doğrultan Taliban militanları, ekibi tehdit etti.

Dünya günlerdir Afganistan yönetimini ele geçiren Taliban'ı ve ülkede yaşananları konuşuyor. Uluslararası ajanslar ve haber kanalları da Kabil'den yaptıkları yayınlarla başkentte yaşananları dünyaya aktarmaya devam ediyor. CNN International ekibinden deneyimli muhabir Clarissa Ward günlerdir yaptığı yayınlarla ses getiren haberlere imza atarken bir anda canlı yayında Taliban üyeleri tarafından uğradığı saldırıyla gündeme bomba gibi düştü.

“NASIL KAÇACAĞIZ” DİYE SORUYORLARDI

Ward ve ekibi, dün Kabil sokaklarında dolaşarak canlı yayın yaparak son durumu aktarırken bir anda Taliban savaşçılarıyla karşı karşıya kaldı. Çaresiz Afganlar ve tahliye uçuşuyla kaçmayı uman aileler Ward ve ekibine ellerindeki belgeleri gösterip ülkeden nasıl kaçabileceklerini sorarken kalabalığı kontrol etmek için ateş açan Taliban savaşçıları bir anda ekibin etrafını sardı. Ward, olaydan sonra “Etrafta bize yaklaşan Taliban savaşçıları vardı, bir adam yüzümü kapatmam için bana bağırıyordu, yoksa benimle konuşmazdı” dedi. Bir noktada, bir Taliban savaşçısı AK-47 saldırı tüfeğinin güvenliğin açtı, havaya kaldırıp ateş açmak için hazırlık yaptı. Ward o korkunç anlarda adamın silahını yayının yapımcısının üzerine doğrulttuğunu ve tehdit ettiğini aktardı.

Afganistan'da kadınlar, Taliban'ın verdiği garantiye ve “biz değiştik” açıklamalarına rağmen sokağa çıkmaya korkarken, CNN International muhabiri Clarissa Ward'un da bir günde değişen görüntüsü tüm dünyada gündem yaratmıştı. Taliban ülkeyi ele geçirmeden önce başı açık bir şekilde haber aktaran Ward, Taliban'ın yönetimi ele geçirmesiyle birlikte çarşafa bürünmüştü.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz