Çin’den kadınsı erkeklere ekran yasağı

Çin’den kadınsı erkeklere ekran yasağı
NotHaber

Hükümet, “efemine tarza sahip” erkek sunucu ve icracılara bundan böyle ekranlarda yer verilmeyeceğini açıkladı. Gençlere kötü örnek oldukları vurgulandı. Çin Komünist Partisi’ni desteklemeyen kişilerin de televizyonlar çıkarılmaması gerektiği hatırlatıldı.

Çin hükümeti, Televizyonlarda topluma ve gençlere kötü örnek teşkil eden program içeriklerini yasaklayacağını açıkladı. Ulusal Radyo ve Televizyon İdaresi, yayımladığı yönergede, televizyon programlarında "Efemine tarza sahip" erkek sunucu ve icracılara yer verilmeyeceğini, "siyaseten yanlış ve ahlak dışı davranışları teşvik eden" programları da yasaklayacağını belirtti.

‘DEVRİMCİ KÜLTÜRÜ İLERİ SÜRÜN’

Yayıncıların programlarında gençlere şöhrete ve servete özenti, hayranlık kültürü aşılayan tarzlara yer vermekten kaçınmaları gerektiğinin vurgulandığı yönergede, bunlar yerine "geleneksel Çin kültürünü, devrimci kültürü ve ileri sosyalist kültürü teşvik etmeleri gerektiği" vurgulandı. Televizyonda yer verilen sunucu ve icracıların siyaseten ve ahlaken doğru konumdaki kişilerden seçilmesi gerektiğine dikkat çekilen yönergede, “Siyasal duruşu yanlış olan, partiyi (Çin Komünist Partisi) ve ülkeyi desteklemeyen kişilere yer verilmemeli” denildi.

OYUN SINIRLAMASI DA GELMİŞTİ

Hükümet daha önce de internet, sosyal medya ve veri güvenliği denetimleri arttırmaya yönelik adımlar atmış, dün yürürlüğe giren düzenleme uyarınca 18 yaş altındakilerin internette oyun oynama süresini okul günleri dışında haftada 3 saat ile sınırlamıştı. Oyun bağımlılığının önüne geçilmesi için çevrim içi oyun firmalarından, reşit olmayanlar için oyun saatlerini cuma günü ve hafta sonları 20.00-21.00 saatleri ile sınırlı tutmaları istenmişti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz