Çin aşısı ölümleri yüzde 95 düşürdü!

Çin aşısı ölümleri yüzde 95 düşürdü!
NotHaber

Brezilya’da 45 bin kişilik kasabada yapılan deneyde, Çin aşısı Sinovac sonrası koronavirüse bağlı ölümler yüzde 95 azaldı.

Çin'de üretilen Koronavirüs aşısı Sinovac için bugüne kadarki en kapsamlı araştırmalardan biri gerçekleştirildi. Türkiye'de de kullanılan aşının etkinlik oranının belirlenmesi için Brezilya'da 45 bin kişinin yaşadığı Serrana'da halkın yüzde 75'ine Çin'in aşısı yapıldı. Serrana’daki vaka sayıları düşerken, çevre bölgelerde ise hızla artmaya devam etti. Bilim insanları deney sonrası aşının etkinlik oranını da açıkladı.

SEMPTOMLAR DA AZALDI

Aşı deneyinin tamamlanmasından yaklaşık 1 buçuk ay sonra Kovid-19’a bağlı ölümlerin oranı yüzde 95 oranında azaldı. Semptom gösteren vaka sayısında da yüzde 80’lik düşüş gözlendi. Çin aşısı sayesinde hastaneye yatış oranının yüzde 86 oranında azaldığının da altı çizildi.

BREZİLYA ÜÇÜNCÜ SIRADA

Herhangi bir yan etkiye rastlamadıklarını duyuran uzmanlar 14 gün sonra virüse bağlı ölümlerin sıfıra indiğini belirtti. Bu çalışma, çocukları aşılamaya gerek olmadığını gözler önüne sermesi bakımından da dikkat çekici. Söz konusu deneyin yapıldığı Brezilya, ABD ve Hindistan'ın ardından koronavirüs salgınından en çok etkilenen 3’üncü ülke konumunda bulunuyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz