Cimnastikçilere yapılan tacizi FBI görmezden gelmiş

Cimnastikçilere yapılan tacizi FBI görmezden gelmiş

Amerika’da olimpiyat şampiyonu jimnastikçi Simone Biles, McKayla Maroney, Aly Raisman ve Maggie Nichols; Olimpiyat Takımı’nın doktoru Larry Nassar’ın yüzlerce kadını tacizini görmezden geldiğini ileri sürdü. FBI da taciz şikayetini 17 ay boyunca hasıraltı etmekle suçlanıyor.

ABD, Taciz skandalı ve Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) tacizi görmezden gelmesini konuşuyor. Olimpiyat şampiyonu jimnastikçi Simone Biles ve takım arkadaşları, FBI ve ulusal federasyon yetkililerinin ABD Olimpiyat Jimnastik Takımı'nın eski doktoru Larry Nassar'ın yüzlerce kadını tacizini görmezden geldiğini ileri sürdü. Biles ve arkadaşları McKayla Maroney, Aly Raisman ve Maggie Nichols, ABD Olimpiyat Cimnastik Takımı'ndaki Cinsel taciz skandalında FBI'ın rolünü soruşturmak üzere toplanan Senato Adalet Komisyonu önünde ifade verdi.

"TACİZİN SONUÇLARI OLMALI"

Birçokları tarafından tüm zamanların en iyi cimnastikçisi olarak tanımlanan, 2016 Olimpiyat şampiyonu ve 5 kez dünya şampiyonu Biles, ifadesinde taciz kurbanı olduğunu söyleyerek “Larry Nassar'ı ve onun cinsel tacizlerine ortak olan tüm sistemi suçluyorum” dedi. ABD Cimnastik Federasyonu ile olimpiyat ve paralimpik komitelerinin, kendisinin takım doktoru tarafından taciz edildiğini bildiğini söyleyen Biles, “Bir tacizcinin çocuklara zarar vermesine müsaade etmenin, hızlı ve ağır sonuçları olmalı. Yeter artık” diye konuştu.

KONUYU CİDDİYE ALMAMIŞLAR

Maroney ise FBI'ın cinsel taciz konusundaki şikayetini 17 ay boyunca hasır altı etmekle kalmayıp, sonunda yayınlanan raporda sözlerini çarpıttığını iddia etti. Senato Adalet Komitesi, FBI'ın ABD Olimpiyat Cimnastik Takımı'ndaki cinsel taciz soruşturmasında birden fazla hata ve gecikmeye neden olarak, takım doktoru Nassar'ın bu süreçte başka cimnastikçileri de taciz etmesine yol açması üzerine soruşturma yürütüyor. Adalet Bakanlığının temmuz ayında yayınlanan raporunda, cimnastikçilerin 2015 yılında ilk şikayetleri üzerine FBI'ın soruşturmada hatalar yaptığı ve konuyu ciddiye almadığı belirtilmişti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz