Çavuşoğlu’ndan Erivan'a zeytin dalı: Düşünerek hareket edin!

Çavuşoğlu’ndan Erivan'a zeytin dalı: Düşünerek hareket edin!
NotHaber

Dışişleri Bakanı, Erivan’a düşmanca tavırları bırakması mesajını gönderdi. “Bu olumlu adıma Azerbaycan ile birlikte karşılık veririz” dedi.

Türkiye, Azerbaycan’ın Karabağ’ı büyük oranda işgalden kurtarmasıyla yeniden şekillenen Kafkasya’da adından söz ettirmeye devam ediyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün Ankara’da yapılan Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan üçlü toplantısı öncesi Türkmenistan ve Azerbaycan dışişleri bakanları ile bir araya geldi. Çavuşoğlu, Dağlık Karabağ ve bölgede barışın tahsisi için yeni bir fırsat doğduğunu ifade etti.

KOORDİNASYON HALİNDE YAPILACAK

Çavuşoğlu, Ermenistan’a çağrıda bulunarak, “Barışın tahsisi için hareket edip olumlu adımlar atarlarsa Azerbaycan ile birlikte koordinasyon halinde biz de olumlu cevaplar vereceğiz” diye konuştu. Erivan’a “Bunun düşünerek hareket edin” çağrısında bulundu.

30 YIL İŞGALDE HARABEYE DÖNDÜ

Ermeni işgalinden kurtarılan Karabağ’daki vaziyeti mercek altına alan Çavuşoğlu, “30 yıl işgal altında kalan Azerbaycan topraklarında her şey yıkılmış yakılmış. Buraları terk ederken de yaktılar, yıktılar. bu bölgenin yeniden inşaası, kalkınması barış ve huzuru için elimizden gelen desteği vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz