Burkina Faso’da saldırı: 160 ölü

Burkina Faso’da saldırı: 160 ölü
NotHaber

Bir köye saldıran El Kaide militanları 160 kişiyi katletti. Olay sonrası ülkede 3 günlük yas ilan edildi.

Sınırları içerisinde faaliyet gösteren El Kaide'ye bağlı grupların düzenlediği terör saldırılarının sık sık hedefi olan Burkina Faso’da bir terör olayı daha yaşandı. Ülkenin kuzeyindeki bir köye düzenlenen saldırıda ölü sayısı 160'a çıktı. Olay, cumayı cumartesiye bağlayan gece, kuzeyde yer alan Sahel bölgesindeki Yaghga köyünde yaşandı.

BM: ALÇAKÇA BİR SALDIRI

Cumartesiden başlayarak 3 günlük ulusal yas ilan edilen ülkede saldırıya ilişkin birçok uluslararası kuruluştan da kınama geldi. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, "alçakça" olarak tanımladığı saldırıyı şiddetle kınarken, uluslararası toplumun bölgede terörle mücadele eden devletlere desteğini artırması çağrısında bulundu. Avrupa Birliğinden yapılan açıklamada da bu "barbarca" saldırının hiç olmadığı kadar güçlü şekilde kınandığı belirtilerek, Burkina Faso'nun terörle mücadelesine destek yinelendi.

1,1 MİLYON KİŞİ YER DEĞİŞTİRDİ

Birleşmiş Milletler verilerine göre, sivil ve askerleri hedef alan saldırılar nedeniyle şimdiye kadar yaklaşık 1,1 milyon kişi ülke içinde yer değiştirmek zorunda kaldı. Burkina Faso’nun nüfusu ise yaklaşık 20 milyon.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz