Brezilya'da sürpriz: Şiddetli soğuk ve kar!

Brezilya'da sürpriz: Şiddetli soğuk ve kar!

Güney yarımkürede yer alan tropikal iklim ülkesi Brezilya, soğuk hava dalgası ve kar yağınının etkisinde kaldı. -8 dereceye kadar düşen sıcaklık; kahve, şeker kamışı ve portakal ekim alanlarını olumsuz etkiledi.

Dünyanın dört bir yanından gelen şoke edici doğa olayı haberlerine bir yenisi eklendi. Güney yarımkürede yer alan ve şu anda kış mevsimini yaşayan brezilya'da kar yağdı.

Bunun kış mevsimi olduğu için normal olduğu düşünülse de, söz konusu Brezilya yani tropikal iklim kuşağında bir ülke olunca bu durum hiç de normal değil. Hava sıcaklığının rekor seviyede düştüğü ülkeyi kar yağışları etkisine alırken; Rio Grand do Sul eyaletinde 40’tan fazla şehirde buzlanma olayı yaşandığı ve en az 33 belediyede Kar yağışı olduğu bildirildi.

RÜZGAR 80 KİLOMETRE HIZLA ESTİ

Ülkenin güneyinde 28 Temmuz'da başlayan kar yağışı da devam ediyor. Hava sıcaklıklarının Parana ve Santa Catarina eyaletlerinde de düşmesi bekleniyor. Bu arada, şiddetli soğuklardan çok sayıda kahve, şeker kamışı ve portakal ekim alanı da etkilendi. Dünyanın önde gelen kahve üreticisi konumundaki Brezilya’nın soğuk havalarla karşı karşıya kalması uluslararası kahve ve şeker fiyatlarını yükseltti. Brezilyalılar 30 Temmuz'da yılın en soğuk gününe uyanırken kar saatte 80 kilometre hızla esen korkunç rüzgarla birlikte geldi. Rüzgarın da etkisiyle hava sıcaklıkları -8 dereceye kadar düştü.

YAĞIŞ VE SOĞUK HAVA DEVAM EDECEK

Soğuk hava dalgası ve kar yağışının Sao Paolo'ya doğru ilerlemesi bekleniyor. Kutuplardan gelen soğuk hava ve kar yağışının devam edeceği ve bölge ülkeleri de etkisi altına alabileceği belirtildi.  Brezilyalılar kar yağışından memnun ve alışık olmadıkları bu doğa olayını görebildikleri için mutlu olduklarını belirtiyorlar.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz