Boris Johnson’ın elini virüslü bakan sıkmış!

Boris Johnson’ın elini  virüslü bakan sıkmış!

BM Zirvesi için gittiği New York’a giden Brezilya Sağlık Bakanı Marcelo Quiroga’nın koronavirüs testi pozitif çıktı. Bakanın test sonucu açıklanmadan önce İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile el sıkıştığı, ABD Başkanı Joe Biden ile de aynı otelde kaldığı belirlendi!

 

Koronavirüse karşı küçümser yaklaşımı nedeniyle ülkesinde tartışma konusu olan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, “ününü” Birleşmiş Milletler’e de taşıdı. 76. BM Genel Kurulu’nda ilk konuşmayı yapan Brezilya heyetinde pozitif test şoku yaşanıyor. BM Zirvesi'ne katılmak için New York'ta bulunan, aşı karşıtı Jair Bolsonaro'nun heyetinde bir kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı.

“KISITLANAN” İLK LİDER BOLSONARO

Dünya basınına yansıyan haberlere göre koronavirüslü kişi Brezilya Sağlık Bakanı Marcelo Quiroga. Bakanın sağlık durumunun iyi olduğu ve New York'ta izolasyonlu bir şekilde kalmaya devam edeceği söylendi. Brezilya heyetinin geri kalanının testlerinin ise negatif olduğu duyuruldu. Sağlık Bakanı Marcelo Quiroga'nın sadece tek doz aşı olduğu ve bunu da ocak ayında yaptırdığı biliniyor. Devlet Başkanı Bolsonaro ise “Aşı tıbbi ve bireysel bir karardır. Aşı olmadım, olmayı da düşünmüyorum” demişti. Bolsonaro konuştuktan sonra kürsüde dezenfekte çalışması yapıldı. Böylece bir devlet başkanı, tüm dünyada aşısızlara uygulanmaya başlanan kısıtlamaların ilk kurbanlarından biri olmuş oldu.

HÜKÜMET YETKİLİLERİ REDDEDİYOR AMA...

Öte yandan hükümet yetkilileri durumu reddetse de, New York'tan gelen haberler ve görüntüler Marcelo Quiroga'nın Başkan Bolsonaro ile yakın temasta olduğunu gösteriyor. Bu da yetmezmiş gibi bakanın, ABD Başkanı Biden ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile aynı otelde kaldığı ve Quiroga'nın testinin pozitif çıkmasından önce Boris Johnson ile el sıkıştığı ortaya çıktı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz