BM İklim Raporu: “İnsanlık için Kırmızı Kod’’

BM İklim Raporu: “İnsanlık için Kırmızı Kod’’

Birleşmiş Milletler’in merakla beklenen, yeni iklim değişikliği raporu yayımlandı. Antonio Guterress’in   "İnsanlık için kırmızı kod" olarak nitelendirdiği raporda, dünyanın geleceğine ilişkin kaygı verici gerçekler açığa çıktı.

Birleşmiş Milletler’in merakla beklenen yeni iklim değişikliği raporu yayımlandı. Raporda gelecek on yıllarda iklim değişikliklerinin dünyanın  her yerinde artacağı öngörüldü. Ayrıca, Küresel ısınmayla birlikte sıcak hava dalgalarının artacağı, sıcak mevsimlerin uzayacağı, soğuk mevsimlerin ise kısalacağı vurgulandı.

KRİTİK 1.5 DERECE EŞİĞİ

Bilim insanları, küresel ısınma seviyesinin 1.5  santigrat dereceyi geçmesi durumunda öngörülemez ve ciddi risklerin oluşması konusunda uyarıyor. Şimdiye kadar, ülkelerin emisyonları azaltma çabaları atmosferde biriken sera gazı seviyesini düşürmek için yetersiz kaldı. Ancak, insan faaliyetlerinden kaynaklanan sera gazı emisyonlarının 1850-1900'dan bu yana yaklaşık 1,1 santigrat derece ısınmadan sorumlu olduğuna dikkati çekilen raporda, gelecek 20 yılda ortalama küresel sıcaklığın 1,5 santigrat dereceyi aşabileceği tahmin ediliyor.

‘’İNSANLIK İÇİN KIRMIZI KOD’’

 Raporu "insanlık için kırmızı kod" olarak nitelendiren Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterress, dünyayı yok eden fosil yakıtlara derhal son verilmesi gerektiğini vurguladı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz