Bir İsrail klasiği: 10 yaşındaki çocuğa gözaltı!

Bir İsrail klasiği: 10 yaşındaki çocuğa gözaltı!
NotHaber

İsrail polisi, işgal altındaki Kudüs'te 10 yaşındaki Filistinli bir çocuğu, kardeşlerinin gözyaşlarına aldırış etmeden gözaltına aldı.

İsrail Polisinin, Kudüs'ün kuzeyinde yer alan Beyt Hanina beldesinde 10 yaşındaki Filistinli bir çocuğu gözaltına aldığı belirtildi.

GÖZYAŞLARINI UMURSAMADILAR

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te faaliyet gösteren Vadi Hilve Enformasyon Merkezi, ismi bildirilmeyen çocuğun gözaltına alınma anına ilişkin görüntüleri yayınladı. Görüntülerde, 10 yaşındaki çocuğun gözaltına alınması esnasında kardeşlerinin, ağlayarak serbest bırakılması için polise yalvardıkları izleniyor.

GÖZALTI SEBEBİ BİLİNMİYOR

Diğer yandan, bazı görgü tanıkları polisin, çocuğu bir süre polis aracında beklettikten sonra salıverdiğini iddia etti. Filistinli çocuğun gözaltına alınma sebesine ilişkin ise herhangi bir bilgi verilmedi.

SUDAN SEBEPLERLE GÖZALTI

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sık sık evlere baskın düzenleyen İsrail kolluk kuvvetleri, çeşitli bahaneler öne sürerek Filistinlileri gözaltına alıyor.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sıradan hale gelen gözaltılar sonrası aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Filistinlilerden bazıları günler boyunca gözaltı merkezlerinde alıkonuluyor. Bazılarından ise bir daha haber alınamıyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz