“Biden’a S-400 ve Patriot için düşüncemizi ilettik”

“Biden’a S-400 ve Patriot için düşüncemizi ilettik”
NotHaber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile S-400 krizi konusundaki düşüncelerinin değişmediğini, bu durumu da Başkan Joe Biden’a ilettiğini söyledi. “F-35 jetleri meselesini de aynı şekilde ifade ettik” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nato Zirvesi’nin ardından basın toplantısı düzenledi.

ABD Başkanı Joe Biden ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşmelerine dair konuşan Erdoğan, “Afganistan’da üs kurma konusundaki düşüncelerimizi Sayın Biden’a ifade ettik. Taliban gerçeğini de gözardı edemeyiz. Onlarla görüşmeyi de sürdüreceğiz. Pakistan’ı yanımıza alma düşüncemizi de Biden’a ilettik” dedi.

ABD VERMEYİNCE RUSYA’YA GİDİLMİŞTİ

Türkiye ile ABD’nin arasının açılmasına sebep olan Rus S-400 füzeleri konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Daha önceki düşüncemiz neyse, Sayın Başkan’a (Biden’a) aynısını ilettik. F35 konusunu da aynı şekilde ifade ettik” diye konuştu. Türkiye, kendisine Patriot füzeleri ABD tarafından verilmediği için Rus yapımı S-400lere yöneldiğini, parasının dahi ödendiği F-35 jet programından bu sebeple çıkarılmasının haksızlık olduğunu dile getiriyordu.

MACRON ERDOĞAN’A “DOSTUMSUN” DEMİŞ

Erdoğan, ikili ilişkilerin en kötü seviyede bulunduğu ülkelerden olan Fransa’nın Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile de görüştü.

Erdoğan, “İslam karşıtı anlaşılmaların kendisi açısından yanlış olduğunu söyledim. İslam’a karşı olduğunun mümkün olmadığını bana ısrarla dile getirdi. ‘Bu süreçte ne yazık ki bazı şeyler uyduruldu ancak benim İslam’a karşı olmam söz konusu değildir. Bunu bir dost olarak size söylüyorum’ dedi. Böyle olduğuna göre bundan sonra bunları ifade edecek açıklamalar yaparsanız isabetli olur, çünkü Fransa’da bugün 750 bin Müslüman var. Türkler’in dışındaki Müslümanlar ile rakam daha da artıyor dedim” ifadeleriyle çok merak edilen Macron görüşmesinin detaylarını anlatmış oldu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz