‘Beyin yiyen amip’ ABD’de korku saçtı

‘Beyin yiyen amip’ ABD’de korku saçtı

Texas’taki bir çocuk parkında ‘beyin yiyen amip’ diye bilinen canlıyla enfekte olan bir çocuk 6 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Çocuğun ölümcül enfeksiyona yakalanmasının ardından panik patlak verdi. Şehrin tüm halka açık su parkları kapatıldı, içme suları incelemeye alındı.

ABD'nin Texas eyaletindeki Arlington kentindeki su temalı bir çocuk parkında, nadir görülen “Beyin yiyen amip” ile enfekte olan bir çocuk baygın bulundu. Hastaneye kaldırılan, yaşı ve kimliği açıklanmayan çocuk 6 gün sonra hayatını kaybetti. Söz konusu çocuk, geçtiğimiz haftalarda Don Misenhimer'daki çocuk parkını birkaç kez ziyaret etmişti.

KAYITLAR VE TESTLER İHMAL EDİLMİŞ

Son ziyaretinde fenalaşan çocuk acilen hastaneye kaldırıldı ve ‘Naegleria fowleri’ amipinin neden olduğu ölümcül bir enfeksiyona yakalandığı belirlendi. Şehrin tüm halka açık su parkları kapatıldı, içme suları incelemeye alındı. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin söz konusu parktan aldığı su örneklerinde ‘Beyin yiyen amipin’ varlığı doğrulandı. Şehir yetkilileri, amipleri öldüren klor seviyeleri için tutarlı bir şekilde kayıt yapılmadığını veya günlük su kalitesi testlerinin ihmal edildiğini itiraf etti.

TÜRKİYE’DE DE RASTLANABİLİYOR!

Yetkililer her ne kadar kentteki içme suyu kaynağının etkilenmediğini açıklasa da haber şehirde paniğe neden oldu. Sosyal medyada aileler çocuklarının hayatının riske girdiğini belirterek yetkilileri sert bir dille eleştirdi. Uzmanlar, beyin yiyen amipe Türkiye’de de rastlandığının altını çizerken, bu canlının beyne yerleşmesi durumunda vakaların yüzde 100 ölümle sonuçlandığına dikkat çekildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz