Bebeğini 6 gün evde bırakıp partiye giden kadına 9 yıl hapis

Bebeğini 6 gün evde bırakıp partiye giden kadına 9 yıl hapis

İngiltere’de 19 yaşındaki kadın, 18. yaş gününü kutlamak için 20 aylık bebeğini evde tek başına bırakarak gezmeye gitti. 6 gün sonra eve dönen kadın, açlık ve susuzluktan ölen bebeğiyle ilgili gerçeği gizlemeye çalıştı. Cani anneye 9 yıl hapis cezası verildi.

İngiltere'de yaşanan bir olay tüyleri diken diken edecek nitelikte... Verphy Kudi, yaklaşık bir yıl önce Brighton'daki evinden 18. yaş gününü kutlamak için Londra'ya 6 günlük bir geziye çıktı. Genç kadın Londra'ya erkek arkadaşının yanına giderken 20 aylık bebeğini evde tek başına bıraktı. Eve döndüğünde kızını kaskatı bir şekilde ölü bulan kadın suçunu örtbas etmeye çalıştı. Acil servisi aramadan önce ölü bebeği ile evde yaklaşık 3 saat geçirdi ve gelen görevlilere bebeğinin uyanmadığını söyledi.

DAHA ÖNCE DE AYNISINI YAPMIŞ

Küçük bebek, Brighton'daki Royal Alexandra Çocuk Hastanesine götürüldü ve annesi tarafından yaklaşık altı gün yalnız bırakıldıktan sonra 11 Aralık 2019'da açlıktan öldüğü ortaya çıktı. Savcılıktan yapılan açıklamada, küçük bebeğin dairede yalnız olduğu günler ve geceler boyunca çok acı çekmiş olduğu ve buna bağlı olarak da açlık ve susuzluktan öldüğü belirtildi. BBC'de yer alan habere göre, genç kadının bebeğini daha önce de yalnız bırakıp gittiği ortaya çıkarken mahkeme şu an 19 yaşında olan Kudi'ye dokuz yıl hapis cezası verdi.

“HATASININ BEDELİNİ ÖDEYECEK”

Mahkeme, Kudi’nin “Kendi ihtiyaçlarını ebeveyn olmanın gereklerinin üzerine koyarak bir ergen gibi davrandığını, bunun sonucu olarak da bebeğini sorumsuzca yalnız bıraktığını” açıkladı. “Bu sorumsuz kararının bedelini ve anne olmanın gereklerini yerine getirmemenin bedelini ödeyecek” denildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz