Bangladeş’te yangın 49 cana mal oldu

Bangladeş’te yangın 49 cana mal oldu
NotHaber

Ülkenin başkenti Dakka’da gıda ve içecek fabrikasında çıkan yangında 49 dbinada mahsur kalarak hayatını kaybetti. Arama kurtarma ekipleri ancak 17 kişinin cesedine ulaşabildi. Türkiye taziye mesajı yayınladı.

Bangladeş Yangın felaketiyle sarsıldı. Başkent Dakka'daki gıda ve içecek fabrikasında dün çıkan yangında 49 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Yangın başkentin dış mahallelerinden Rupganj'da bulunan Hashem Gıda ve İçecek Şirketinin fabrikasında çıktı. Hayatını kaybeden 49 kişinin fabrikada mahsur kalarak öldüğü, arama kurtarma ekiplerinin şimdiye kadar ancak 17 kişinin cesedine ulaşabildiği kaydedildi. Yangının neden çıktığı, kaç kişinin mahsur kaldığı ve kaç kişinin kayıp olduğu netleşmedi.

YETERSİZ ALTYAPI VE ESKİ BİNALAR

Bangladeş'te altyapısı yetersiz eski binalarda ve sanayi sitelerinde kurulan fabrika ve atölyelerde, yakın geçmişte çok sayıda kişinin ölümüne sebep olan yangınlar meydana gelmişti. Dakka’da 2010'da kimyasal maddelerin yasa dışı depolandığı bir apartmanda çıkan yangında 123 kişi ölmüştü. 2012'de yine Dakka'nın dış mahallelerinden birindeki tekstil atölyesinde çıkan yangında 112 kişi hayatını kaybetmişti.

ÇAVUŞOĞLU TWITTER’DAN PAYLAŞTI

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bangladeş'teki yangında hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı. Çavuşoğlu, Twitter mesajında “Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, kardeş Bangladeş halkına başsağlığı diliyorum” ifadesini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz