Balistik füze beklerken traktörle karşılaştılar!

Balistik füze beklerken traktörle karşılaştılar!

Güney Kore, Kuzey Kore kuruluş yıldönümü geçit törenini izlerken şoke oldu. Düşman kardeşinin tehdit edici balistik füzeleri ve süper silahlarını görmeyi bekleyen Güney Koreliler; karşılarında traktörle çekilen topçu araçları gördü!

Kuzey Kore’de dünyada ender rastlanan türden geçit töreni yaşandı. Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 73. yıldönümü dolayısıyla Pyongyang'da geçit töreni düzenlendi. Törende, nükleer programı nedeniyle dünyada birkaç ülke hariç ambargoya maruz kalan Kuzey Kore’nin elindeki “süper silahları” sergileyerek, başta Güney Kore olmak üzere Batı’ya gözdağı vermesi bekleniyordu. Ancak olaylar umulandan çok aksi yönde gelişti: Tanklar ve Balistik füzeler yerine Traktörle çekilen topçu araçları sergilendi! Traktörlü topçu araçlarının törende sergilenen en büyük ve en “tehdit edici”  silahlar oldu.

ÇOK ŞAŞIRDILAR BU İŞE!

Söz konusu geçit göreni dünya medyasında da adından söz ettirirken, en ilgi çekici kısım ise Güney Kore medyasının olaya yaklaşımıydı. Balistik füzeler ve süpersilahlar bekleyen Güney Kore kamuoyu, törende traktörler görünce hem şaşırdı hem de afalladı. Batı medyasına konuşan Güney Koreli yetkililer, “Çok daha tehdit edici bir tören bekliyorduk ancak beklediğimiz gerçekleşmedi” demekle yetindi.

4 YILDIR FÜZE FIRLATMADILAR

Güney Kore medyası ise, düşman kardeşinin 2017 yılından bu yana nükleer test veya kıtalararası balistik füze fırlatmaya teşebbüs etmediğinin altını çiziyor. “Füze fırlatmanın yaptırım bedeli çok yüksek ve iç siyasette ses getirmek için bir şeyler yapmaları gerekiyordu. Ancak hiçkimsenin aklından geçen şey traktörlü bir tören değildi.” Sonuç olarak ilginç haberlerle gündeme gelen Kuzey Kore, dünya kamuoyunu bir kez daha şaşırtmayı başarmış oldu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz