Avustralya’da vaka rekoru kırıldı

Avustralya’da vaka rekoru kırıldı

Ülkede son 24 saatte 973 koronavirüs vakası kaydedildi. Böylece salgının başladığı 25 Ocak 2020’den bu yana günlük hasta rekoru kırıldı. Avustralya’da durum Avrupa’dan çok daha iyi olsa da artan ivme uzmanları endişelendiriyor.

Koronavirüs salgını sürecinde izolasyon sürecini şimdiye kadar iyi yöneten Avustralya’da işler tersine döndü. Ülkede son 24 saatte kaydedilen 973 yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası kaydedildi. Bu, salgının başladığı günden itibaren ülkedeki en yüksek rakam olarak kayıtlara geçti. Avustralya Sağlık Bakanlığının verilerine göre, Kovid-19'un ilk kaydedildiği 25 Ocak 2020'den bu yana ülkedeki günlük vaka sayılarının en yüksek seviyelere ulaşmasında, son 24 saatte 919 yeni vaka kaydedilen Yeni Güney Galler (NSW) eyaleti ilk sırada yer aldı.

ÖNCEKİ REKOR 21 AĞUSTOS’TAYDI

Son aylarda can kaybı yaşanmayan Victoria eyaletinde 45, Avustralya Başkent Bölgesi’nde 9 yeni Kovid-19 vakası kaydedilirken, ülkenin diğer eyalet ve bölgelerinden yeni vaka sayısı bildirilmedi. Bundan önceki günlük en yüksek vaka sayısı 21 Ağustos'ta 894 olarak kayıtlara geçmişti. Avustralya’da vakalar Avrupa ortalamasına göre çok düşük olsa da, giderek artan seyir, uzmanları endişelendiriyor.

JAPONYA’DA OHAL’E 8 EYALET EKLENDİ

Öte yandan Japonya'da koronavirüsle mücadele kapsamında olağanüstü hal uygulamasına Hokkaido, Miyagi, Gifu, Aiçi, Mie, Şiga, Okayama ve Hiroşima eyaletleri olmak üzere 8 yer daha dahil edilecek. 27 Ağustos'ta yürürlüğe girecek karar, 12 Eylül'e kadar uygulanacak. Ülkede başkent Tokyo dahil halihazırda 13 eyalette OHAL uygulanıyordu. Yeni kararla OHAL 21 eyaleti kapsayacak.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz