Avrupa’nın ortasında toplama kampı!

Avrupa’nın ortasında toplama kampı!
NotHaber

Belarus’ta yerleşim yerlerinden uzak bir noktata inşa edilen tesis, “Hükümet, muhalifler için toplama kampı inşa ediyor” tartışmalarına sebep oldu. Tartışmalı başkan Lukaşenko’nun son derece sabıkalı geçmişi durumu daha da vahim kılıyor.

Belarus'taki ormanlık araziye, yerleşim yerlerinden bir hayli uzak bir konumda inşa edilen tesis tartışmalara neden oldu. “Hükümet muhalifler için toplama kampı inşa ediyor” tartışmalarına neden olan yapı, uydular tarafından da görüntülendi. Bu görüntüler sayesinde yapılan ölçümler sonrası kampın yaklaşık 200 dönümlük bir büyüklüğe sahip olduğu belirlendi. Üç kat elektrikli çit, yeni güvenlik kameraları, nöbet kulübelerini andıran yapılar ve “Giriş yasaktır” yazan tabela, CNN International tarafından Belarus'ta yapılan araştırma kapsamında çekilen görüntülerde yer aldı.

“YENİ YILA HAZIRLANIYOR” İDDİASI

Belaruslu muhalifler, rejimin onları gözaltı kamplarına koyacağından endişe duyuyor. Söz konusu çekimin yapıldığı tesisin ise bu amaç için inşa edildiğine inanılıyor. Belarus’un başkenti Minsk'e yakın Novokolosovo'da bulunan kamp ormanlık bir arazinin ortasında, yerleşim yerlerinden bir hayli uzak bir konumda yer alıyor. Belarus muhalefet lideri Sviatlana Tsikhanouskaya'nın kıdemli danışmanı Franak Viacork görüntüler hakkında “Şaşırtıcı değil, çünkü yeni bir protesto dalgası gelecek. Zaten onun açıklamalarıyla tetiklenebilir, ekonomik durumdan tetiklenebilir. Ama gelecek. Bunu anlıyor ve 2020'ye geçen yıldan daha fazla hazırlanmak istiyor” yorumunda bulundu. Belarus’da geçen yılın Ağustos ayında gerçekleştirilen başkanlık seçimlerinde Aleksandr Lukaşenko, Belarus Devlet Başkanı seçilmişti.

250 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Seçimlerin ardından Belarus halkı ise Lukaşenko’nun seçilmesine karşı çıkarak protestolar düzenlemişti. Ancak güvenlik güçlerinin sert müdahalesi ülkede gerginliğin daha da artmasına neden olmuştu. Belarus’un başkenti Minsk’te 29 Ağustos’da gerçekleşen hükümet karşıtı protestolarda yaklaşık 250 kişi güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınmıştı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz