Avrupa'dan Tunus mesajI

Avrupa'dan Tunus mesajI
NotHaber

Avrupa Birliği, meclisi kapatan Tunus Cumhurbaşkanı’na “Parlamentoyu yeniden faaliyete geçir” mesajı yolladı. Ancak Tunuslu liderin buna cevabı, 1 ay süreyle gece sokağa çıkma yasağı yürürlüğe koymak oldu.

 

Avrupa Birliği’nden Darbeyle çalkalanan Tunus için mesaj geldi. Brüksel; temel haklara saygı gösterilmesi, istikrarın yeniden sağlanması ve özellikle meclisin çalışmalarının yeniden başlatılması çağrısında bulundu.

Yapılan açıklamada “Mümkün olan en kısa sürede kurumsal istikrarın yeniden sağlanması ve özellikle parlamentonun faaliyetinin yeniden başlatılması, temel haklara saygı gösterilmesi ve her türlü şiddetten kaçınılması çağrısında bulunuyoruz” değerlendirmesi yer aldı.

BAŞBAKANI DA KENDİSİ ATAYACAK

Tunus’ta 25 Temmuz’da hükümet ve muhalefet partilerine yönelik yüzlerce kişinin katılımıyla protestolar düzenlenmiş, çıkan olaylarda başta Nahda Hareketi olmak üzere parti merkezlerine saldırılar düzenlenmişti. Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said de Meclisin tüm yetkilerini dondurduğunu, milletvekillerinin dokunulmazlığını askıya aldığını, mevcut Başbakan Hişam el-Meşişi'yi görevden aldığını ve kendi atayacağı bir başbakanla yürütmeyi devralacağını duyurmuştu.

Said, kendisini Başsavcı ilan ederek yargının alanına da müdahale etmişti. Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi, halkı barışçıl mücadeleye çağırarak yasal bir dayanağı bulunmayan bu adımın bir darbe olduğunu vurgulamıştı.

SOKAKTA YAN YANA EN FAZLA 3 KİŞİ!

Ancak Cumhurbaşkanı Said geri adım atmıyor. Bugünden itibaren bir ay sürecek gece sokağa çıkma yasağı yürürlüğe kondu. Yasak akşam 7’den sABah 6’ya kadar geçerli olacak. Ayrıca meydan ve caddelerde 3’ten fazla kişinin bir araya gelmesi de yasaklandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz