Avrupa’da kısıtlamalar gevşetiliyor

Avrupa’da kısıtlamalar gevşetiliyor
NotHaber

Koronavirüs nedeniyle uygulamada olan sokağa çıkma yasakları, Mart ayıyla birlikte kademeli olarak azaltılacak. Almanya, İngiltere, Hollanda, Danimarka, Bulgaristan gibi ülkeler önümüzdeki ay için gün sayıyor.

Avrupa ülkeleri, Mart ayıyla birlikte Koronavirüs Kısıtlamalarında gevşemeye doğru ilerliyor. Almanya'da yaklaşık üç aydır kapalı olan berber ve kuaför salonları, 1 Mart'tan itibaren açılacak. Başbakan Angela Merkel, 3 Mart'ta yetkililerle tedbirleri görüşecek.

İNGİLTERE'DE KARANTİNA KADEMELİ OLARAK KALKIYOR

Vaka durumuna göre gevşetilme konusunda yeni kararlar da alınabilir. İngiltere'de salgın nedeniyle uygulanan karantina 8 Mart'tan itibaren kademeli olarak kaldırılacak. İlk olarak okullar açılacak, ikinci aşamanın ise sokağa çıkma yasağı 29 Mart’ta kaldırılacak.

GENÇLERİN RUH SAĞLIĞI BOZULDU

Hollanda’da özellikle gençlerin ve yaşlıların ruh sağlığındaki olumsuz etkilerin ortadan kaldırılması için gevşetmeye gidiliyor. İlkokul ve kreşlerde 1 Mart'tan itibaren yüz yüze eğitim başlıyor. Hizmet sektöründeki pek çok alan da 3 Mart’ta kademeleri olarak faaliyete geçecek. Danimarka'da Aralık 2020'den beri yürürlükte olan Kovid-19 kısıtlamaları 1 Mart'tan itibaren kademeli olarak gevşetilecek.

BELÇİKA FARKLI DÜŞÜNEN TEK ÜLKE

Bulgaristan'da ise hükümet, 1 Mart'ta restoranların, 1 Nisan'da ise eğlence mekanlarının açılmasına karar verdi. 1 Nisan’dan önce kısıtlamaları gevşetmeyi düşünmeyen ülke olarak Belçika göze çarpıyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz