Arılardan penguen katliamı!

Arılardan penguen katliamı!

Güney Afrika’da nesli tükenmekte olan 63 Afrika pengueni, bir plajda uğradıkları arı saldırısı sonucu telef oldu. Penguenlerin genellikle gözlerinin çevresinden sokulduğu belirlendi. Yetkililer, bu nadir görülen olayı detaylı olarak inceleyeceklerini açıkladı.

Ağustos ayında Avrupa’daki orman yangınlArında telef olma haberleriyle gündeme gelen arılar, bu kez de tam tersi bir durumla adından söz ettirdi. Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Cape Town bölgesinde, nesli tükenmekte olan 63 Afrika Pengueninin, arı saldırısı sonucu telef olduğu bildirildi. Olay, Cape Town kenti yakınlarındaki Simonstown'da bir plajda, telef olmuş 63 Afrika penguenine rastlanılmasıyla patlak verdi. Yapılan incelemelerde penguenlerin genellikle gözlerinin çevresinden sokuldukları belirlendi.

4 MİLYONDAN 50 BİNE İNDİ

Güney Afrika Milli Parklar Ajansı, bu nadir görülen olayın detaylı incelendiğini duyurdu. Geçen hafta da bir Afrika pengueni, birden fazla arının saldırısı sonucu ölmüştü. Çoğunlukla Güney Afrika ve Namibya kıyılarında yaşayan Afrika penguenlerinin nesilleri tükenme riski altında bulunuyor. Güney Afrika Kıyı Kuşları Koruma Vakfı verilerine göre, 20. yüzyıl başlarında kıtada 3 ila 4 milyon Afrika pengueni yaşarken, son yıllarda bu nüfus 50 bin seviyesine gerilemiş durumda.

TESADÜF MÜ YOKSA DEĞİL Mİ?

Kuzey yarımkürede buzullar üzerinde görmeye alıştığımız penguenler, aslında sadece soğuk alanlarda değil, ılıman bölgelerde de yaşamaya elverişli bir tür. Güney Afrika’daki arı saldırılarının ardından, olayların tesadüf mü yoksa dış faktörlerin arıları agresifleştirmesi nedeniyle meydana geldiği merak ediliyor.Gü

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz