Anastasiadis’ten pasaport tehdidi

Anastasiadis’ten pasaport tehdidi

Rum lider, KKTC’yi tanıyan ve görev alan Kıbrıslı Türkler’in Güney Kıbrıs pasaportlarını iptal etmekle tehdit etti. “Sadece Ersin Tatar değil, kapsamlı bir liste hazırladık. İtiraz eden mahkemeye gider” diye çıkıştı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ilan ettiği ikinci Maraş açılımına karşı Güney Kıbrıs Lideri Nikos Anastasiadis misillemeye hazırlanıyor. Anastasiadis, Kıbrıs Türklerine verilen Avrupa Birliği pasaportlarının iptali ile karşılık verme peşinde. Rum lider, “KKTC’yi tanıyan ve görev alanlardan oluşan kapsamlı iptal listemiz hazır, itiraz eden mahkemeye gider” tehdidi savurdu.

Rum lider, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’ndan sonra 46 yıl kapalı tutulan Maraş kentiyle ilgili KKTC’nin mülk sahibi Rum göçmenlerin mahkeme yoluyla geri dönüşüne olanak sağlayacak açılımlarını engellemeye çalışıyor.

110 BİN TÜRK’E VERİLMİŞTİ

Rum lider, “Kıbrıs Cumhuriyeti’ni tanımayan ve kendi ayrı devleti olduğunu (KKTC) savunan ayrılıkçı biri pasaport sahibi olamaz. Sadece Ersin Tatar değil, kapsamlı bir liste hazırladık. Liste bütün Kıbrıslı Türkleri içermiyor, işgal rejiminin (KKTC) mevcut şahsiyetleri ve yetkililerinden oluşan bir liste” dedi. 2004’teki Annan planına “Hayır” demelerine rağmen AB’ye tek taraflı kabul edilen Rum yönetimi, aradan geçen sürede başvuruda bulunan 110 bin Kıbrıs Türk’üne, 1960’ta kurucu ortağı oldukları Kıbrıs Cumhuriyeti anayasasındaki hakları çerçevesinde kimlik ve pasaport vermişti.

TATAR: BUYURSUN İPTAL ETSİN

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise, Anastasiadis’in tehditlerine “Buyursun iptal etsin. Maraş açılımından ve KKTC’den asla vazgeçmeyeceğiz. Bana ay yıldızlı Türkiye ve KKTC pasaportları yeter” diyerek cevap verdi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz