Almanya’yı sel vurdu: 93 ölü

Almanya’yı sel vurdu: 93 ölü
NotHaber

Ülkenin batısındaki şiddetli yağışlar sel ve su baskınlarına sebep oldu. En az 93 kişi ölürken, bazı bölgelerde insanlar botlarla evlerinden tahliye edildi. Başbakan Merkel “Daha kötüsü henüz gelmedi” diyerek tehlikenin devam ettiğini vurguladı.

Almanya sel felaketiyle sarsılıyor. Ülkenin batısında şiddetli yağışla oluşan sel ve su baskınları sebebiyle en az 93 kişi hayatını kaybetti. Kayıp olan binden fazla kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Sel felaketi Belçika, Lüksemburg ve Hollanda'da da etkili oldu. Belçika'da en az 15 kişi hayatını kaybederken 4 kişinin de kayıp olduğu rapor edildi.

BİNDEN FAZLA KİŞİDEN HABER ALINAMIYOR

Yaşanan sel felaketiyle ilgili konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel “Korkarım ki daha kötüsü henüz yaşanmadı” diyerek tehlikenin devam ettiği değerlendirmesinde bulundu. Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier küresel iklim değişikliğiyle mücadele çağrısı yaptı.  Alman basınına göre Ahrweiler bölgesinde 1,300 kişiden haber alınamıyor. Bu kişilere ulaşılamamasının zarar gören telefon hatlarından kaynaklanabileceği belirtiliyor. Alman yerel hükümet yetkilisi Roger Lewentz, “Hala 60 civarında insan kayıp. İnsanlara bu kadar uzun süre ulaşamadığınızda en kötü senaryoyu düşünmek zorundayız” diye konuştu.

ÇATIYA ÇIKARAK KURTARILMAYI BEKLEDİLER

Bad Neuenahr-Ahrweiler kentinde birçok evin çökerken, bazı evler de çökme tehlikesi altında. Yaklaşık 50 kişi evlerin çatısına çıkarak kurtarılmayı bekliyor.  Adenau şehri yakınlarında Schuld kasabasında 6 binanın çöktüğü bilgisi de paylaşılmıştı. Bu kasabada arananların sayısının ise 70’e yükseldiği aktarıldı. Öte yandan Kuzey-Vestfalya eyaletinin Hückeswagen kentinde insanlar botlarla evlerinden tahliye edildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz