Almanya’da test skandalı

Almanya’da test skandalı
NotHaber

Avrupa’nın lokomotif ülkesi, Kovid-19 test sayılarıyla ilgili farklı bölgelerde usülsüzlük yapılmasıyla gündeme geldi.

Almanya'da Kovid-19 test sayılarıyla ilgili usulsüzlük yapıldığı ortaya çıktı. Alman basınında yer alan haberlere göre bazı test merkezleri, ilgili mercilere bildirdiği test sayısını gerçekte yapıldığından fazla gösterdi. Ayrıca test sayıları herhangi bir kanıt sunulmadan ilgili makamlara teslim edildi ve buradan para alındı. Köln, Münster ve Essen kentleri ile Bavyera eyaletindeki bazı test merkezlerinde bu tür olaylara rastlandı. Olayın ortaya çıkmasıyla bazı kişiler hakkında dolandırıcılık suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

SORUMLULUK YEREL MAKAMLARIN

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, test merkezlerinin yerel sağlık daireleri tarafından kontrol edilmesi gerektiğini belirterek “Federal hükümet çerçeveyi belirler, federal hükümet kuralları belirler, federal hükümet masrafları öder ancak federal hükümet test alanlarını yerinde denetleyemez” ifadesini kullandı.

TEST BAŞINA 18 EURO ÖDENİYOR

Ülkede yaygın hale gelen test merkezlerinde vatandaşlar negatif test sonucuyla dışarda yemek yiyebilmek ve belirli alanlara girmek için ücretsiz ve 24 saat geçerli olan hızlı test uygulamasına başvuruyor. Hükümet, test merkezlerine test başına malzeme giderleri dahil 18 euro ödeme yapıyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz