Almanya’da Kızılhaç'tan aşı skandalı!

Almanya’da Kızılhaç'tan aşı skandalı!

Kızılhaç görevlisi bir hemşirenin çoğunluğu yaşlılardan oluşan 8 bin 600 kişiye aşı yerine tuzlu su enjekte ettiği ortaya çıktı! Alman yetkililer, olayın yaşandığı tarih aralığında kaç kişiye tuzlu su verildiğini bilemediklerini açıkladı.

Delta varyantının etkisini artırmasıyla birlikte vaka sayılarında büyük artışlar gözlenen Almanya'da hükümet bir dizi yeni tedbir alarak aşılamada istenen hedefe ulaşmak için yeni adımlar almıştı. Ancak ülkeden gelen skandal bir haber adeta herkesin kanını dondurdu. Bir hemşirenin, insanlara Koronavirüs aşısı yerine tuzlu su enjekte ettiği ortaya çıktı!

AŞI KARŞITI PAYLAŞIMLAR YAPMIŞ

Skandal olay ülkenin kuzeyinde yer alan bir aşı merkezinde yaşandı. Kızılhaç görevlisi bir hemşirenin Kovid-19 aşısı olan 9 bine yakın kişiye aşı yerine tuzlu su karışımı enjekte ettiği anlaşıldı. Çoğunluğu yaşlılardan oluşan 8 bin 600 kişiye Kovid-19 aşısı olmak için gittikleri  merkezde aşı yerine tuzlu su enjekte edildi! Korkunç olaydan sorumlu olduğu düşünülen hemşirenin sosyal medya paylaşımlarında aşı karşıtı paylaşımlar yapmış olması şüphelerin kendisine yönelmesine sebep oldu. Alman sağlık yetkilileri söz konusu olayın yaşandığı tarih aralığında tam olarak kaç kişiye tuzlu su karışımı verildiğinin kesin olarak tespit edilmesinin mümkün olmadığını söylerken bu merkezde aşı yaptırmış herkesin bir doz daha aşı yaptırabileceği açıkladı ve çağrı yaptı.

ŞÜPHELİNİN İSMİ KASTEN AÇIKLANMIYOR

Tuzlu su ile aşılanan kişilerin bu durumdan dolayı herhangi bir sağlık riski taşımadıklarını söyleyen yetkililer mart ve nisan ayında gerçekleşen olaydan etkilenen kişilerin çoğunlukla risk grubundaki ve ileri yaştaki kişiler olduğunu açıkladılar. Konuyu halka duyuran Alman yetkililer tam anlamıyla şoke olduklarını söylerken olayın sorumlusu olduğundan şüphelenilen hemşiren ismi açıklanmadı ve gözaltına alınıp alınmadığıyla ilgili bir bilgi verilmedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz