Almanya’da aşırı sağcı 20 polise operasyon

Almanya’da aşırı sağcı 20 polise operasyon

Aşırı sağ örgüt propagandası yapmak, yasak sembol ve görüntü kullanmak ve kışkırtıcı içerik paylaşmak suçlamasıyla 20 polis memurunun büroları arandı.

Almanya'da polis teşkilatının içerisindeki aşırı sağ unsurlarla mücadele sürüyor. Frankfurt’ta aşırı sağ örgüt propagandası yapmakla suçlanan 20 polis memuruyla ilgili görev yaptıkları emniyet müdürlüğüne baskın düzenlenip, polislerin bürolarında arama yapıldı.

Frankfurt Savcılığınca 21 Nisan’da başlatılan ve Hessen Eyaleti Kriminal Polisinin yürüttüğü soruşturma çerçevesinde 20 polis, Nasyonal Sosyalist örgüt propagandası yapmak, yasak sembol ve görüntülerin yanı sıra kışkırtıcı içerik paylaşıp yaymakla suçlanıyor.

YAŞLARI 29 İLE 54 ARASINDA

Yaşları 29 ile 54 arasında olan 20 emniyet mensubunun 19’unun aktif görevli olan polis, birinin ise eski polis memuru olduğu bilgisi paylaşıldı. Polislere soruşturma bitene kadar görevden el çektirildi. Soruşturma kapsamındaki aramaların 2016, 2017 ve 2019'da işlenen suçlarla ilgili olduğu belirtildi.

SALDIRILARIN ÜZERİ ÖRTÜLÜYOR

Göçmen ve mültecilere karşı yapılan saldırılar ve kundaklama olaylarının üzerinin örtülmesi vakalarıyla bilinen Almanya’da, devletin içindeki Nazi unsurlarının temizlenmesi konusu ülkenin başını ağrıtan meselelerin başında geliyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz