Afganistan’da Şii camisine bombalı saldırı: en az 5 ölü

Afganistan’da Şii camisine bombalı saldırı: en az 5 ölü

Ülkenin kuzeyindeki Kunduz eyaletinde bir Şii camisine Cuma namazı sırasında bombalı saldırı düzenlendi. Olaylar en az 5 kişi ölürken, 20’den fazla kişi de yaralandı. Saldırı henüz üstlenen olmasa da oklar, Şiiler’e yönelik yaptıkları saldırılarla bilinen DEAŞ’ı gösteriyor

Afganistan’da Şiilere yönelik bir saldırı daha yaşandı. Ülkenin kuzeyindeki Kunduz vilayetinin Sayed Abad bölgesinde bir camide Cuma namazı sırasında düzenlenen Bombalı saldırıda, yerel yetkililere göre en az 5 kişi yaşamını yitirirken 20'den fazla kişi de yaralandı. Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, Kunduz'un Sayed Abad bölgesindeki Şiilere ait camiye cuma namazı sırasında bombalı saldırı düzenlendiğini söyledi. Saldırıda ölü ve yaralıların olduğunu ifade eden Mücahid, Taliban güçlerinin bölgeye ulaştığını ve saldırıyla ilgili inceleme başlatıldığını belirtti.

O SALDIRIYI ÜSTLENMİŞLERDİ

Görgü tanıklarının intihar eylemi olduğunu belirttiği saldırıyı üstlenen olmadı. Afganistan'da geçmişte Şiilere yönelik saldırıların çoğunu terör örgütü DEAŞ üstlenmişti. Bu saldırıda da DEAŞ parmağı olmasından şüphelenilirken, ABD Ağustos ayında 12 Amerikan askerinin öldüğü patlamalar sonrasında olayların faili DEAŞ’a saldırabileceklerini açıklamıştı.

TALİBAN-DEAŞ SAVAŞI MI?

Eğer saldırının faili DEAŞ olarak netleşirse, bu Taliban’ın ülkenin kontrolünü çekilen ABD güçlerinden devraldığı Ağustos ayından bu yana ikinci terör saldırısı olarak kayıtlara geçecek. Halka “güven ve istikrar” vadeden Taliban’ın DEAŞ saldırılarının daha da artması durumunda DEAŞ ile ne gibi bir mücadele içerisine gireceği de uluslararası kamuoyunda merakla bekleniyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz