Afganistan’da kız ve erkek öğrenciler perdeyle ayrılan sınıflarda eğitim görüyor

Afganistan’da kız ve erkek öğrenciler perdeyle ayrılan sınıflarda eğitim görüyor

Afganistan'da yeni yüksek öğrenim dönemi başladı. Kabil’deki İbni Sina Üniversitesi'nde kız ve erkek öğrencilerin, sınıfta otururken aralarına perde çekildi.

ABD’nin 20 yıl aradan sonra Afganistan’dan çekilmesiyle beraber kontrolün tamamen Taliban’a geçtiği ülkede kadınların Eğitim hayatında bir değişiklik olup olmayacağı merak konusuydu. Eğitim döneminin yeniden başlamasıyla yayımlanan genelge doğrultusunda ilginç bir yönteme başvuruldu.

NTV ‘nin haberine göre Kabil’deki İbni Sina Üniversitesi'nde öğrenim gören kız ve erkek öğrencilerin bir arada ders gördüğü sınıflarda öğrencilerin arasına perde çekildi. Perdeyle ayrılan sınıf fotoğrafları oldukça dikkat çekti.

OKULLAR FAALİYETİNE DEVAM EDİYOR

Taliban Sözcüsü Suhail Shaheen, okulların faaliyete devam ettiğini, kadınların haklarının korunacağı ve üniversite seviyesine kadar eğitim alabilecekleri belirtti. Afgan halkı ise Taliban’ın en son iktidarda olduğu zaman görülen katı rejim kurallarına geri dönülmesinden endişe ediyor.

1996 yılından 2001 yılına kadar kadınlar birçok alandan uzak bırakılarak ev hapsine alınmıştı. Bununla beraber çalışmalarına veya eğitim görmelerine de izin verilmemişti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz