"Afganistan’da istihbarat toplamamız zorlaştı"

"Afganistan’da istihbarat toplamamız zorlaştı"
NotHaber

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, artık temsil edilmedikleri ülkedeki çaresizliklerini bu sözlerle anlattı. “İstihbarat ağlarını yeniden kurmamız gerekecek. Komşu ülkelerdeki üsleri bu amaç için kullanacağız” ifadelerini kullandı.

Afganistan’da bir yanda Taliban yeni rejimi ilan etmek üzere hazırlıklarına devam ederken diğer taraftan başkentin kuzeyindeki Pençşir’de şiddetli çatışmalar sürüyor. Geçen ay beklenmedik bir hızla Kabil’i ele geçiren örgütün şimdi hükümet kurmakta yavaş kalması sahada bir boşluk oluşabileceği endişesine neden oluyor. Ülkede eski yönetime mensup kurum ve güçler dağıtılmışken, yerlerine Taliban tarafından henüz yenileri de konabilmiş değil.

İÇ SAVAŞ UYARISINDA BULUNDU

Bu gerçeğe işaret eden Washington, olası bir iç savaş riskine dikkat çekti. ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, “Tahminlerimiz, koşulların bir iç savaşa müsait olduğu yönünde” dedi. Amerikan Fox News’a konuşan Milley, “Bence koşullar hem daha geniş çaplı bir iç savaş hem de El Kaide ve DEAŞ’ın alan kazanmasına uygun” ifadelerini kullandı.

TERÖR HEDEFLERİNE UYKU YOK

ABD’nin artık ülkede resmi olarak temsil edilmediğine dikkat çeken Milley, bunun bölgeden istihbarat toplamayı da zorlaştıracağını kaydetti. Mark Milley, “Bazı istihbarat ağlarını yeniden kurmamız gerekecek. ABD’ye yönelik tehditlere karşı vurucu operasyonlar yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Daha önce ABD Başkanı Joe Biden da ülkeden çekilmiş olsalar da komşu coğrafyadaki üsler vasıtasıyla bölgedeki terör hedeflerine nokta atışı operasyonlar düzenleyeceklerini söylemişti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz