Afgan bakana bombalı saldırı

Afgan bakana bombalı saldırı

Savunma Bakanı Bismillah Muhammedi’nin misafirhanesinin önünde düzenlenen bombalı saldırıda en az 10 kişi yaralandı. Etrafa ateş açmaya başlayan 4 silahlı saldırgan öldürüldü. Olayı henüz üstlenen çıkmadı.

Afganistan Savunma Bakanı Bismillah Muhammedi’yi hedef alan bir bombalı saldırı düzenlendi. Kabil'in Şir Pur bölgesinde bulunan misafirhanesin önünde düzenlenen saldırıda en az 10 kişi yaralandı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Mirwais Stanekzai, patlamanın son derece güvenli bir bölge olarak bilinen bölgenin Şir Pur semtinde meydana geldiğini aktardı. Saldırıda, Savunma Bakanı Muhammedi’nin misafirhanesinin hedef alındığını belirten Stanekzai, 4 silahlı saldırganın da güvenlik güçlerince öldürüldüğünü ve Bakan'ın evine giden tüm yolların trafiğe kapatıldığını söyledi.

MUHAMMEDİ ORADA DEĞİLDİ

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada da saldırıda Bakan'ın korumalarının yaralandığı kaydedildi. Saldırıyı henüz üstlenen olmasa da Taliban’dan şüpheleniliyor. Düzenlenen bombalı saldırının ardından Kabil’de çok sayıda sivilin tekbirler getirerek terör eylemini protesto ettiği bilgisi paylaşıldı. Cemiyet-i İslami Partisi, Bakan'ın misafirhanede olmadığını ve ailesinin güvenli şekilde bölgeden tahliye edildiğini bildirdi.

BÖLGENİN GÜVENLİĞİ SAĞLANDI

Kabil Polis Müdürü Sözcüsü Ferdaws Faramarz, bölgedeki yüzlerce sakinin güvenliğinin sağlandığını ve güvenlik görevlileri tarafından ev aramalarının yapılmaya devam ettiğini dile getirdi. Emniyet yetkilileri, saldırganlardan birinin bomba yüklü aracı, akşam saatlerinde Muhammedi'nin misafirhanesinin önünde patlatmasının ardından diğer saldırganların başka bir eve girerek rastgele ateş açmaya başladığını duyurdu. Kabil'in en lüks semtlerinden olan Şir Pur'da, birçok bakan ve milletvekilinin evi bulunuyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz