ABDli generalden FETÖ temennisi

ABDli generalden FETÖ temennisi
NotHaber

Eski ABD Siyasi-Askeri İşlerden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı emekli Tuğgeneral Kimmitt, ülkesinin FETÖ lideri Gülen’i kasıtlı olarak barındırmadığını savundu. “Hukuki mesele. Umarım bu konuda yasal sorunlar bir an önce çözülür” dedi.

Eski ABD Siyasi-Askeri İşlerden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı emekli Tuğgeneral Mark Kimmitt, 15 Temmuz darbe kalkışması hakkında konuştu. 5 yıl önce Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe kalkışması sırasında Bağdat’ta olduğunu ve gelişmeleri televizyondan takip ettiğini aktaran Kimmitt, “Bir asker olarak beni üzdü. Çünkü anayasada ordudan devleti korumasını isteyen bazı unsurlar olsa da, ordu anayasal sorumluluklarının dışına çıktı” ifadelerini kullandı.

“15 TEMMUZ GURUR KAYNAĞI”

Emekli Tuğgeneral, Türkiye halkının askeri bir diktatörlüğe doğru gidiyor görünen ülkeden endişe duyarak darbeye karşı durduğunu vurguladı. Ordunun motivasyonu her ne olursa olsun, Türk halkının bu kalkışmayı reddetmesinin bir gurur kaynağı olarak kabul edilmesi gerektiğini vurgulayarak “Bunu sadece kelimelerle reddetmediler, eylemleriyle reddettiler ve çoğu durumda hayatlarıyla reddettiler” dedi.

İKİLİ İLİŞKİLERE DİKKAT ÇEKTİ

ABD’nin FETÖ lideri Fetullah Gülen’i kasıtlı olarak barındırmadığına inandığını söyleyen Mark Kimmitt, “İade konusu, ABD Başkanı ve Kongre'nin verebileceği bir karar değil, hukuki bir meseledir ve umarım bu konudaki yasal sorunlar bir an önce çözülür” ifadeleriyle temennisini dile getirdi. Türkiye-ABD ilişkilerinin hiç olmadığı kadar zayıf olduğuna dikkat çekerek “İki ülke arasındaki diplomasi ve iyi niyetin bunu ileriye götürebileceğini ve böylece Türkiye ile ilişkilerimizi eskisi gibi geri getirebileceğimizi umuyorum” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz