ABD’den Türkiye’ye yapıcılık teşekkürü

ABD’den Türkiye’ye yapıcılık teşekkürü
NotHaber

Amerikan Savunma Bakanlığı yetkilileri, Ankara’nın Afganistan’daki yapıcı rolü ve diplomatik sürece desteğini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Kabil Havalimanı’nın işletilmesi konusunda Türkiye’nin isteğinden de mutlu olduklarını belirtti.

ABD’den Türkiye’nin Afganistan’ın başkenti Kabil’deki Hamid Karzai Havalimanı’nı işletme ihtimaline yönelik bir açıklama geldi. Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, havaalanının güvenli bir şekilde işletilmesine destek verme konusunda Türkiye'ye minnettar olduklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta yaptığı açıklamaları hatırlatan Kirby, konuya ilişkin başka bir soruya, “Türklerle bazı verimli görüşmeler yaptık, Bakan'ın meslektaşıyla yaptığı görüşmelerin açıklamalarını gördünüz. Aramızda tarif ettiğiniz gibi bir tıkanma noktası yok, Türkler’le bazı modeller ve bazı gereklilikler üzerine çalışma yapıyoruz” yanıtını verdi.

“HERKES ÇEKİLİRKEN TÜRKLER ORADA”

Kirkby, Türkiye'nin Kararlı Destek Misyonu kapsamında Hamid Karzai Havalimanı'nın güvenliğini sağladığını belirtti. “Tüm güçler Afganistan'dan çekilirken, Türklere başka kimlerin yardım edeceği ve bu yardımın ne şekilde yapılacağı konusunda düzenlemeler yapılması gerekecek” dedi. ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price ise “Geri çekilme ve Afganistan'daki daha geniş güvenlik durumuna ilişkin, Türkiye'nin yapıcı rolünü ve ayrıca diplomatik sürece desteğini kesinlikle memnuniyetle karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

19 HAZİRAN’DA KONU GÖRÜŞÜLMÜŞTÜ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin arasında 19 Haziran’da gerçekleşen görüşmeden sonra havaalanının güvenli bir şekilde işletilmesine ilişkin çalışmalar devam ediyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz