ABD’den Suriye’ye 45 araçlı konvoy

ABD’den Suriye’ye 45 araçlı konvoy

Washington, Suriye’nin kuzeydoğusundaki varlığını güçlendirmeye devam ediyor. Ekipman ve silah yüklü 45 araştan oluşan ABD konvoyu Irak üzerinden ülkeye giriş yaptı. Bölgede 900 civarında Amerikan askeri olduğu tahmin ediliyor.

ABD, Afganistan’daki savaşın sona erdirirken, Suriye’nin kuzeydoğusundaki üslerini güçlendirmeye devam ediyor. Suriye’de resmi haber ajansı SANA’nın bölgedeki kaynaklara dayandırdığı haberine göre ekipman ve silah yüklü 45 araçtan oluşan bir ABD konvoyu, Irak ile El Velid sınır kapısından Haseke kırsalında bulunan El Malikiye bölgesindeki Khrab el-Jeer havaalanına giriş yaptı.

YPG/PKK UNSURLARININ ELİNDE

Yarubiya kırsal bölgesindeki kaynaklar konvoyda, tankerler, paketlenmiş büyük kutular gördüklerini söyledi. Son birkaç haftadır ABD kamyon ve TIR’larının Haseke bölgesine giriş yaptığı rapor ediliyordu. Suriye’nin kuzeydoğusu ABD’nin desteklediği terör örgütü PKK’nın kolu YPG’nin ana bileşenini oluşturduğu SDG’nin elinde bulunuyor. ABD’nin Suriye’de 900 civarında askeri olduğu sanılıyor.

IRAK’TA DA ETKİNLİĞİNİ ARTIRIYOR

ABD, Suriye ile birlikte Irak’taki stratejik varlığını güçlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Washington öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon bu bağlamda Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçlerine geçtiğimiz hafta 150 askeri araç teslim etmişti. 26 Temmuz'da da 70 civarında yeni araç vermişti. Washington’un Suriye’deki faaliyetleri, Rusya tarafından yakından takip ediliyor. Birçok analist, Suriye’nin ABD ile Rusya’nın en sert “Soğuk Savaş” yaşadığı yerlerden biri olduğuna dikkat çekiyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz