ABD’de sel felaketi: 22 ölü 45 kayıp

ABD’de sel felaketi: 22 ölü 45 kayıp

ABD'nin Tennessee eyaletinde şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketi yaşandı. Arasında çocuk ve yaşlıların olduğu 22 kişinin hayatını kaybetti.

ABD'nin Tennessee eyaletinde şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketi yaşandı. Etkisini çok şiddetli gösteren sel kısa sürede ardında enkaz bıraktı. Yetkililer, arasında çocuk ve yaşlıların olduğu 22 kişinin hayatını kaybettiğini, 45 kişinin ise kayıp olduğunu açıkladı. Bölgeye gönderilen helikopter ve yardım ekipleri ile arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

WAVERLY AĞIR ETKİLENDİ

Waverly, felaketten en ağır şekilde etkilenen şehir oldu. Eyalet yetkilileri, şiddetli yağışlar nedeniyle Waverly kentindeki otoyolda ulaşımın sağlanamadığını belirtti. Hickman, Houston ve Humphreys bölgelerinde ise  elektrik kesintileri yaşandığı ifade edildi.

YETKİLİLER UYARDI

Yetkililer bölgedeki diğer ilçelerde 10 santime kadar daha yağmur beklendiği konusunda bölge sakinlerini uyardı. Selden etkilenen bölgelerde 20.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi.  Bölgedeki bazı kiliseler sığınak olarak kullanılmaya başlanılırken Bölgedeki okullar bu hafta derslerin iptal edileceğini duyurdu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz