ABD'de Küba'ya nefes aldırmıyor

ABD'de Küba'ya nefes aldırmıyor

Küba’nın Paris Büyükelçiliğine dün gece molotof kokteylli saldırı düzenlendi. Ülkenin dışişleri bakanı Bruno Rodriguez, olaydan Amerika’yı sorumlu tutarak “Ülkemize karşı bu tür davranışları teşvik ediyorlar, sorumlu onlar” dedi.

Küba'nın Paris Büyükelçiliğine molotofkokteylli saldırı düzenlendi. Büyükelçilik binasına dün gece yarısı 3 molotofkokteyli atılırken, bu molotofkokteyllerinden 2'si binaya isabet etti ve yangın çıkmasına neden oldu.

Diplomatlar yangını söndürürken, olay yerine itfaiye ile polis ekipleri de gitti. Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Büyükelçiliğe yapılan saldırıyı kınadı.

KAMPANYA YÜRÜTME İDDİALARI

Rodriguez, ABD hükümetini, Küba'ya karşı bu davranışlara teşvik eden kampanyalar ve cezasız kalan şiddet çağrılarından sorumlu tuttuğunu ifade etti. Kübalı bakan, “ABD hükûmetini ülkemize karşı bu davranışları teşvik eden sürekli kampanyalarından ve topraklarından cezasız şiddet çağrıları yapmaktan sorumlu tutuyorum” ifadesini kullandı.

“MUTSUZLUĞUN SEBEBİ YAPTIRIMLAR”

Ülkede düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı gösterilerde, kötüleşen ekonomik şartlar protesto edilip hükümetten özgürlük istenmişti. Göstericiler, "kahrolsun diktatörlük" ve "özgürlük istiyoruz" şeklinde slogan atmış, sosyal medyada ise bazı bölgelerde yağma olaylarının yaşandığı görüntüler paylaşılmıştı. Küba Devlet Başkanı Diaz-Canel ise Küba halkının mutsuzluğunun başlıca sebebinin ABD yaptırımları olduğunu belirtmiş, ülkede yaşanan gösterileri "vandalizm" olarak nitelendirmişti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz