ABD’de kasırga felaketi! 140 Bin haneye elektrik verilemiyor…

ABD’de kasırga felaketi! 140 Bin haneye elektrik verilemiyor…
NotHaber

ABD'nin doğusunda yer alan Rhode Island eyaletinde etkili olan Henri Kasırgası nedeniyle 140 bin haneye elektrik temin edilemediği açıklandı.

ABD'nin doğusunda yer alan Rhode Island eyaletinde Henri Kasırgası etkili oluyor. Saatte 95 kilometre hızla hareket eden kasırga sebebiyle Long Island ve New England bölgelerinde yaşayan halka "su baskınları ve şiddetli rüzgâra karşı dikkatli olmaları" konusunda tedbirli olmaları istenildi.

Rhode Island eyaletinde birçok noktasında etkili olan fırtına nedeniyle ağaçlar kökünden sökülürken, köprüler, yollar ve birçok evin hasar gördüğü aktarıldı. Ayrıca sahil yolları da kullanılmaz hale geldi.

NEW YORK’TA KASIRGAYA KARŞI “OHAL”

ABD’nin doğu kıyılarına ilerleyen Henri Kasırgası nedeniyle New York’ta olağanüstü hâl edildi. ABD Ulusal Kasırga Merkezi (NHC), Atlantik Okyanusu’nda oluşan Henri Kasırgası’nın şiddetinin Kategori 1’e yükseldiğini hızla ABD'nin doğu kıyılarına doğru ilerlediğini duyurdu. New York, Long Island ve New England’da etkili olması beklenen kasırgaya karşı tedbirler alınmaya devam ederken vatandaşlara da sık sık uyarılarda bulunuluyor.

TÜM ULAŞIM SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Öte yandan New England ve Long Island’da büyük havaalanları fırtına yaklaşırken hala açık olsa da bugün yüzlerce uçuş iptal edildi. New York ve çevresindeki demir yolu ulaşımı da askıya alındı. Rhode Island’da eyaletin büyük bir bölümünü birbirine bağlayan birkaç büyük köprü geçici olarak kapatıldı.

Şu sıralar Rhode Island’da bulunan tropikal kasırga, 200 kilometrelik alanda etkili oluyor ve saatteki hızı zaman zaman 112 kilometreye ulaşıyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz