ABD’de göç krizi yeniden alevlendi

ABD’de göç krizi yeniden alevlendi

ABD'de günlerdir Del Rio'daki Uluslararası Köprü'nün altında bekleyen göçmenlerin sayısının bir gecede ikiye katlanarak 8 bin kişiyi geçmesi ülkeyi karıştırdı. Yetkililer “durum kontrolden çıktı” açıklaması yaparken ABD Başkanı Biden'a “Barbarlık” diyerek tepki gösterildi.

Amerika’nın düzensiz göçle yaşadığı sorun devam ediyor. ABD'ye sığınma talebinde bulunan göçmenler, günlerdir Del Rio'daki Uluslararası Köprü'nün altında işlem görmeyi bekliyor. Yayınlanan son rapora göre, Teksas'ta Sınır Devriyesi tarafından yakalanmak için bekleyen göçmenlerin sayısı bir gecede ikiye katlandı ve 8 bin kişiyi geçti. Son görüntüler, çoğunluğu Haiti'den gelen göçmenlerin içler acısı halini gösterirken, kaynaklar durumun kontrolden çıktığını ve Sınır Devriyesi ekiplerinin bunaldığını belirtti.

“KRİZ YARATTINIZ” SUÇLAMASI

Ocak ayında göreve başlayan ABD Başkanı Joe Biden, Cumhuriyetçi selefi eski Başkan Donald Trump'ın katı göçmenlik önlemlerinin çoğunu geri aldı ancak yine de eleştirilerin odağında kalmaya devam ediyor. Cumhuriyetçiler, Başkan Biden'ı sınırda kriz yaratmakla suçluyor. Senatör Ted Cruz yaptığı paylaşımda göçmenlerin görüntülerini paylaşarak ​"Bu Joe Biden'ın hatası. Bu Kamala Harris'in hatası. Bu barbarlık” diye yazdı.

FARKLI POLİTİKALAR ÇATIŞIYOR

Lindsey Graham ise “Başkan Biden tarafından uygulamaya konulan başarısız sınır politikalarını unutmadım” paylaşımında bulundu. Meksika, El Salvador, Kosta Rika, Porto Riko gibi Latin Amerika ülkelerinden gelen göç akımı, ABD içi siyasette gündemden hiç düşmüyor. Demokratlar daha ılıman politikalar uygulamayı tercih ederken, Cumhuriyetçiler ise göç akımının ancak sert önlemlerle önlenebileceğini savunuyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz